3000 Türk Motifi

Kategori: Sanat Yazar: Gürbüz Azak Yayınevi: Boğaziçi Yayınları

3000 Türk Motifi

Tanıtım Bülteni
Alemler, İşleme, Çini, Taş İşçiliği, Damgalar, Cilt­Kitap, Osmanlı Kumaş,Hüsn­i Hat, Para,Süsleme, Kilim ve Dokuma, Çorap, Örgü, Kat', Mezar Taşı, Halı, Metal, Deri, Ahşap Oyma, Burçİşaretleri, Osmanlı GiysileriİNGİLİZCE AÇIKLAMALI 3000 gerçek ve nadide motifAyrıca Osmanlı saray ve ordu kıyafetleri ekiAlemler (banners)İşleme (embroidery)Çini (turkısh tiles)Taş işçiliği (stonework decorations)Damga (tamghas)Cilt-kitap (book and binding)Osmanlı kumaş (ottolan textıle)Yazma kalıp (block priting)Hat (calligraphy)Para (coinage)Osmanlı giysileri (ottoman clothes)Süsleme (decoration)Kilim ve dokuma (flat woven, rug and weaving)Örgü-anadolu çorap (knitting-anatolıan stocking)Kat' -şekilli kağıt kesme- (shapet paper cutart)Mezartaşı (gravestone)Halı rugs and (carpets)Metal (metal work)Deri oyma (leathercutting)Ahşap oyma (wood carving)Burç işaretleri (zodiac signs) 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
3000 Türk Motifi PDF 6.23 MB İndir
3000 Türk Motifi EPUB 6.96 MB İndir
3000 Türk Motifi MOBİ 5.49 MB İndir
3000 Türk Motifi ODF 5.86 MB İndir
3000 Türk Motifi DJVU 7.32 MB İndir
3000 Türk Motifi RAR 4.76 MB İndir
3000 Türk Motifi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Yüzyıllardır kullanılan ahşap oymacılığı sanatı için 4 sayfa ve bi kaç saçma motif.işime yarar diye almıştım ama olmadı.safyalarda kese kağıdından yapılmış..


çizimler diğer yorumcuların belirttiği gibi çok kaliteli değil. f.y.


Kitap içeriği dolu bir çok motif var ama yüksek kalitede bilimsel bir çalışma ürünü değil belli noktalarda yararlanılabilir..


Kitabın içi motiflerle dolu ama motiflerle ilgili açıklamalara yer verilmemiş. Daha doğrusu bir sürü motif verilip altına Türk damgaları vb. genel bir açıklama yapılmış. Halbuki hangi damganın hangi boya ait olduğu, hangi motifin ne anlama geldiği yazılmış olsaydı daha kıymetli olurdu. Açıkçası almasam daha iyi olurmuş diye düşünüyorum.Bir de bir çok çok motif net ve güzel değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*