“Ağdiye Risalesi” yedi fasıldan oluşmaktadır. Fasılların içerikleri şöyledir:Birinci fasıl: Çorbaların çeşitleriyle terbiye ve pişirme tarzları.İkinci fasıl: Hamur yemekleri.Üçüncü fasıl: Tatlılar (hulviyat).Dördüncü fasıl: Kebaplar.Beşinci fasıl: Et yemekleri (lohumat), pilav ve sebzeler.Altıncı fasıl: Salata ve turşular.Yedinci fasıl: Hoşâflar.Ayrıca sonuna aynı hatla, Hacı Ahmed Paşa’nın balık çorbası ve helva-yı hakanisi eklenmiştir.Yapraklarda, cedvel dışında da birçok yemek tarifi ve fevaid-i derkenar (kenardaki faydalı bilgiler) denilen eklemeler yer almıştır. Kitapta böylece toplam 200’e yakın yemek tarifi bulunmaktadır.Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver, “Tarihte 50 Türk Yemeği I” kitabındaki tarifleri aldığı Ağdiye Risâlesi’nde de 200’e yakın tarif olduğundan şöyle habseder: “Elimize aldığımız 50 tanesini bir esercik halinde buraya sıraladığımız yemeğe müteallik çeşitler kitapta 200’e yakındır. Biz bu halde dörtte birini ayırmış oluyoruz. ...Ne yazık ki hepsini alamadık. Lisanına bile pek çokluk dokunmadık.”
TÜRKİYE'DE BİR İLK: TAMAMEN YASAL ÜCRETSİZ PDF KİTAP ARŞİVİ
%100 Yasal • Hızlı Erişim • Telifsiz Eserler
Türkiye’nin tamamen yasal ve ücretsiz e-kitap kütüphanesi; roman, deneme, kişisel gelişim gibi pek çok kategorideki eseri tek çatı altında sunar. Kitapları doğrudan tarayıcınızda çevrimiçi okuyabilir veya tek tıkla PDF formatında indirerek çevrimdışı keyfini çıkarabilirsiniz. "Popüler", "En Çok İndirilenler" ve "Yeni Eklenenler" sekmeleri ile zengin kategori-yazar listeleri, aradığınız başlığa saniyeler içinde ulaşmanızı kolaylaştırır. Opsiyonel kayıt/giriş sistemi ise okuma geçmişinizi saklar ve favori eserlerinize hızlı erişim sunar.
Kitap Yorumları - (0 Yorum)