Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Alamut Efsaneleri

Kategori: Tarih Yazar: Farhad Daftary Yayınevi: Yurt Kitap Yayın

Alamut Efsaneleri

Tanıtım Bülteni
Dağın Yaşlı Adamı’nı ve fedailerini Sünni kaynaklar veBatıdan gelen gezginler mi abartarak kötü göstermişti...Fedailer gerçekten de haşhaş bağımlısı suikastçılar mıydı?“Cennet Bahçesi” için mi kendilerini feda ediyorlardı?Yoksa Hasan Sabbah ve fedaileri gerçekten birer efsane miydi?Nizari İsmailileri, Ortaçağ Avrupa’sında “Haşaşiler” ismiyle nam salmışlardır. Haşhaş kelimesinden türetilen bu yanlış isim, XII. yüzyılın başlarında Ortadoğu’da varlık gösteren bu gizemli tarikatın üyeleriyle ilk olarak temasa geçen Haçlılar ve yanlarında gelen batılı yazarlar sayesinde geniş kitlelere yayılmıştır. Ortaçağ Avrupa halkları da Haşaşilerin gizli faaliyetleri ve onların gizemli liderleri Dağın Yaşlı Adamı Hasan Sabbah ile ilgili bir dizi hikâyeyi kulaktan kulağa aktarmışlardır. Zaman içinde, Marco Polo’nun kalemiyle zirveye ulaşan Haşaşi efsaneleri hiçbir temele dayanmadan oraya buraya çekilmişler ve Haşaşi’nin karşılığı olan “assasin” kelimesi, ihmalkâr bir etimoloji ile Avrupa dillerine “katil, suikastçı” anlamına gelen bir kavram olarak girmiştir.Elinizdeki kitap, Önderleri Hasan Sabbah’ın kandırmacalarıyla, haşhaş içerek kendilerini ölüme atan şuursuz bir topluluk gibi gösterilmeye çalışılan İsmaili topluluğunun, gerçekte kim olduklarını anlamamızı sağlayacaktır...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Alamut Efsaneleri PDF 6.23 MB İndir
Alamut Efsaneleri EPUB 6.96 MB İndir
Alamut Efsaneleri MOBI 5.49 MB İndir
Alamut Efsaneleri ODF 5.86 MB İndir
Alamut Efsaneleri DJVU 7.32 MB İndir
Alamut Efsaneleri RAR 4.76 MB İndir
Alamut Efsaneleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yazar Şii tarihi ile ilgili derin bir bilgiye sahip. Yazar birinci bölümde; İsmaili nizarilerin tarihsel kökenlerini, İsmaili grupların ayrışmalara neden olan fikir ayrılıklarını açıklıyor. ikinci bölümde ise batılı yazarların Hassan Sabah ve Nizari ismaililerini tanımaları kulaktan dolma bilgilerle, sunni tarih yazımıyla ve oniki imamcılar aracılığıyla öğrendiklerini kanıtlarıyla açıklıyor. Yaratılan efsanelerin çıkışının siyasal, mezhepsel karşıtlıklardan doğduğunu efsanelerin Nizari ismaililerin dağılmasından sonra zihinlerde yaratıldığı ve oryantalizmede bu şekilde yerleştiğinden bahsediyor. Kitabın son bölümünde ilk ciddi araştırma olan silvestre de sacy’nin ismaililerle ilgili yazılarını paylaşıyor.


Farhad Daftary’nin muhteşem bilgisinin sonuçlarından biri daha


Alamut’a farklı bir bakış açısıyla farklı bir tez öne sürülmüş. Kitap, İslam’ın doğuşu ve mezhepler tarihinden başlayarak Alamut tarihine bilimsel bir açıdan yaklaşıyor. Efsaneler, Haşhaşlar ve türlü fantastik hikayeler bekleyenlere bu konuda hitap etmiyor.


kştapta efsanelerden çok tarihsel olaylar bilgiler veriliyor. kimi zaman bilgiler tekrar ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*