Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri

Kategori: Akademik Yazar: Dr. Öğr. Üyesi Mahir Murat Cengiz Yayınevi: Gece Kitaplığı

Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri

Tanıtım Bülteni
Arıcılık, ancak uygun iklim ve bitki örtüsünün bulunduğu doğal koşullarda başarıyla yapılabilir. Çünkü arılar besin madde ihtiyaçlarını doğadaki bitkilerden kendileri sağlarlar. Türkiye’nin önemli bir arıcılık ülkesi olmasını sağlayan en etkili faktör sahip olduğu floral zenginliktir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde rakım batıdan doğuya ve sahillerden iç kesimlere doğru gidildikçe artmakta ve çayır-mera ve yaylalar, derin vadiler, geniş düzlükler ve ovalar birbirini izleyerek engebeli bir topografik yapı oluşturmaktadır. Bu durum Türkiye’yi floral çeşitlilik bakımından dünyanın en önemli merkezlerinden birisi kılmaktadır.Türkiye’de ise arıcılık öteden beri daha çok bal üretimi için yapılmaktadır. Fakat son yıllarda arı sütü ve polen üretimi de artarak gelişmekte ve hatta propolis ve arı zehiri üretiminde ciddi çabalar gözlenmektedir. Türkiye, dünyada propolis üretimine en yatkın Kafkas ve Anadolu arı ırklarına sahiptir ve aynı zamanda diğer arı ve arıcılık ürünlerinin üretimi için uygun bir ülkedir. Bal, polen, propolis, arı sütü, arı ekmeği ve apilarnil esas olarak içerdikleri karbonhidratlar, çeşitli asitler, amino asitleri, mineral maddeler, enzimler ve vitaminler, bazı renk, tat ve aroma maddeleri ile sadece birer gıda olmayıp; aynı zamanda antimikrobiyal, antioksidan ve antikanserojen etkiye sahip çeşitli bileşenleri de barındırmaktadırlar. Arı ürünlerinin bu farmakolojik özellikleri çoğunlukla bünyelerindeki flavonoidler ve fenolik asitlerden oluşan fenolik biyoaktif maddelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle arı ürünleri sadece gıda olarak değil, tedaviye yardımcı ve destekleyici olarak da önem kazanmaktadırlar.  Bu eserde Türkiye arıcılığının gelişmesi için son derece önemli olduğunu düşündüğümüz, bal, polen, propolis, arı sütü, balmumu, arı zehiri gibi ürünlerin üretimi, işlenmesi ve muhafaza metotları etraflı bir şekilde incelenmiştir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Kitapyurdu Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
D&R Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Idefix Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
BKM Kitap Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Hepsiburada Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Nadir Kitap Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
N11 Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Amazon Türkiye Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri PDF 6.23 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri EPUB 6.96 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri MOBI 5.49 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri ODF 5.86 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri DJVU 7.32 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri RAR 4.76 MB İndir
Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinden Üretilen Arı Ürünleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (1 Yorum)


Arıcılık konusu, bu işi yapan ya da yapmayan herkesin bilinçlenmesi gereken konudur düşüncesindeyim. Bu kitap başlangış için güzel bir yayın olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*