Berna Moran’a Armağan / Türk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış
Derleyici: Bülent Aksoy
Yayın Tarihi: 15.08.2017
ISBN: 9789754706017
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 263
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Türkiye’deki üniversitelerin ve akademik hayatın en büyük eksikliklerinden biri olan, Türk edebiyatı bölümleri ile Batı edebiyatı bölümlerinin birbirini tanımaması ve birbirlerinden faydalanamaması zaafını ortadan kaldırma konusunda Berna Moran’ın attığı adımın önemli bir yeri vardır. Derin Batı edebiyatı bilgisi ve kültürü ile Türk edebiyatına eğilen Berna Moran’ın, Türk edebiyat eleştirisindeki bu kopukluğu gidermeye çalışan edebiyat araştırmacılarından biri olduğunu özellikle vurgulamak gerekir.Türk Edebiyat eleştirisine geniş bir soluk aldıran, edebiyat eleştirisinin bilimsel bir uğraş alanı olarak görülmesine büyük katkısı olan bu değerli edebiyat araştırmacısı ve eleştirmenini 1993 yılında kaybettik. Bu kitap, aynı zamanda kitabı yayına hazırlayan Bülent Aksoy ve Nazan Aksoy’la; Murat Belge, Dilek Doltaş, Fethi Naci, Ahmet Oktay, Fatih Özgüven, Orhan Pamuk, Jale Parla, Şâra Sayın, Hilmi Yavuz ve Ayşegül Yüksel’in, bu değerli edebiyat adamına ölümünün dördüncü yılında verdikleri “armağanlar”dan oluşuyor. Kitapta bir araya gelen yazıların çerçevesini ise, Berna Moran’ın üç ciltlik incelemesinin adına ve içeriğine bir gönderme olan kitabın altbaşlığı “Türk Edebiyatına Eleştirel Bir Bakış” sözleri çiziyor.Elinizdeki kitabın Berna Moran’ın başarıyla uyguladığı geniş kapsamlı ve çok-yönlü eleştiri anlayışının yeni çalışmalarla sürdürüldüğünü gösterebilecek anlamlı bir ürün olmasını diliyoruz.
türkiye’de bence ciddiye alınabilecek tek eleştirmen. türk romanına eleştirel bir bakış dışında “edebiyat kuramları ve eleştiri” adlı kitabı da okunasıdır…
Kitap Yorumları - (4 Yorum)
Türk edebiyatı bölümü öğrencilerinde olması gereken bir eser
Akademik gelişim için gerekli bir çalışma
türkiye’de bence ciddiye alınabilecek tek eleştirmen. türk romanına eleştirel bir bakış dışında “edebiyat kuramları ve eleştiri” adlı kitabı da okunasıdır…
dilek doltaşın yazısından çok yararlandım.Hilmi Yavuz’la ilgili bu yazı Hilmi Bey hakkında araştırma yapmak isteyenler tarafından okunmalı