Kitapta kültürel miras olarak gastronomi ve iletişim ilişkisi, yemeklerin görsel sunumunda iletişiminin rolü, geleneksel medya ve sosyal medya eksenli gastronomi, sosyal yaşamda toplumsal cinsiyet odaklı gastronomi, sosyoloji bakış açısıyla gastronomi, kanaat önderi olarak gurmeler, gastronominin marka ile buluşması, gastronomi konulu festivaller ve iletişim boyutu ve gastronominin geleneksele dönüşünün öyküsü slow food konularına yer verilmektedir.
Gastronomi Yüksek Lisans dersimde, yaptığım sunumda çok işe yaradı. Yazarlar yemeğin iletişim boyutunu farklı açılardan güzel bir şekilde ele almış. Yalnızca şekil bozuklukları ve imla hataları var; ancak onlar da çok göze batmıyor.
Kitap Yorumları - (2 Yorum)
Mutfak kültürünün diplomasideki dili ve etkisi üzerine
Gastronomi Yüksek Lisans dersimde, yaptığım sunumda çok işe yaradı. Yazarlar yemeğin iletişim boyutunu farklı açılardan güzel bir şekilde ele almış. Yalnızca şekil bozuklukları ve imla hataları var; ancak onlar da çok göze batmıyor.