Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bir Yemek Masalı

Kategori: Hobi Yazar: Sahrap Soysal Yayınevi: Doğan Kitap

Bir Yemek Masalı

  • Yayın Tarihi: 19.10.2015
  • ISBN: 9789759916893
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 341
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 19 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Adana'nın analı kızlısı, Burdur'un haşhaşlı bulgur pilavı, Sivas'ın helle aşı, Osmaniye'nin toga çorbası, Kelkit'in yergöğ dolması, Antakya'nın zahter salatası, Çorum'un un helvası, Elazığ'ın patlıcan pilezezi, Van'ın sengeseri, Antalya'nın mercimek dondurması, Tunceli'nin sac sırını, Malatya'nın ekşili köftesi, Diyarbakır'ın kaburga dolması, Erzincan'ın ketesi...Sahrap Soysal, çocukluk anılarıyla birlikte onlarca yemek sunuyor okuyucuya. Unutulmaya yüz tutan Anadolu halk mutfağının en güzel tariflerini günümüz mutfak şartlarına uyarlayarak yapımı çok zor görünen yemekleri bile herkesin yapabileceği kadar kolaylaştırıyor.Bu kitap, mutlu anılardan süzülüp gelen, emek ve sevgiyle yoğurulmuş gerçek bir yemek masalı...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bir Yemek Masalı PDF 14.15 MB İndir
Bir Yemek Masalı EPUB 15.82 MB İndir
Bir Yemek Masalı MOBİ 12.49 MB İndir
Bir Yemek Masalı ODF 13.32 MB İndir
Bir Yemek Masalı DJVU 16.65 MB İndir
Bir Yemek Masalı RAR 10.82 MB İndir
Bir Yemek Masalı ZIP 9.99 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Mükemmel yemek hikayeleri …


Yemek kültürüne meraklı bir insan olduğum için bu tür kitapları takip ediyorum. Sahrap Sosyal’ın ktabı da yemekçiliğe meraklı bir insanın mutlaka sahip olması gerektiği kitaplardan yalnızca biri. Yemek tarifleri yanında o şehre has olan bütün bilgiler de bu kitapta var. İşin bizim için en gurur verici yanı, Sahrap Soysal’ın bu kitapla uluslar arası ödül kazanmış olması.


Şöyle yemekli bir Türkiye turuna ne dersiniz? Tam 38 kentin kendilerine özgü tariflerinin verildiği bir kitap sayesinde gerçekleşiyor bu tur. Kitabın adı da, “Bir Yemek Masalı”. Sahrap Soysal, kitabı hazırlarken anılarını da katmış işin içine. Bununla da yetinmemiş, yemek tariflerini verdiği kentlerin gezilmesi görülmesi gereken yerlerinden, efsanelerinden, el sanatlarından da söz etmiş. Üstelik tariflerin ardına ipuçları niteliğindeki notlarını da eklemiş.Elazığ’dan pirpirim aşı, Malatya’dan kabuk bağlama, Van’dan eşgili yemeği, Gaziantep’den yuvalama ve daha birçok tarif… Çoğunun adını bile duymamış olabilirsiniz. Ama bu kitapta adlarını duymakla kalmayacak, nasıl yapıldıklarını da ayrıntılarıyla öğreneceksiniz. Yemek pişirmenin, hem de yöresel tatlara vâkıf olmanın keyfini yaşamak isteyen herkesin evinde bulunması gereken bir kitap “Bir Yemek Masalı”. Üstelik tarifleri süsleyen fotoğraflarıyla görsel olarak da çok cazip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*