Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Bizans Dünyası 2  Bizans İmparatorluğu (641-1204)

Kategori: Tarih Yazar: Jean-Claude Cheynet Yayınevi: Ayrıntı Yayınları

Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204)

Tanıtım Bülteni
VII-XIII. yüzyılları irdeleyen bu eser, farklı disiplinlerden çok sayıda uzmanın ekip çalışması. Ortaçağ’da, birçok etnik grubu bir araya getiren devasa Bizans İmparatorluğu, Slav ve özellikle de Arap Müslüman saldırılarının altında neredeyse yok olma noktasına gelmiş, Ermeni ve Slavlara kucak açmaya devam ederken, esasen Grek yoğunluklu bir nüfus üzerine kapanmıştır. Bizanslı egemenler, bu durumdan inanılmaz bir geri dönüşü başarmış, Bizans’ı X-XI. yüzyılların en büyük Hıristiyan gücü yapmayı başarırmışlardır. Ancak artık ufukta, Doğu steplerinden gelen yeni bir rakip olan Türkler belirmiş, İmparatorluk sürekli kan kaybetmeye başlamıştır. İmparatorluğun adaptasyon kabiliyeti, muhafazakar ve donuk bir Bizans imajını yalanlar nitelikted ir. Bizanslılar yaptıkları yeniliklere bile eski geleneklere geri dönüş süsü verirler. Kurumlar, hiyerarşi, ordular, hem yeni düşmanlara karşı durabilmek hem de genişlemeyi devam ettirebilmek üzere birden çok kere değiştirilmiştir. İmparatorun iktidarı bile daha ailevi bir sisteme evrilmiş ve hanedan en mükemmel imajına Komnenosların iktidarı sırasında erişmiştir. İmparatorluk, kimliğini Ortodoks Hıristiyanlıkta bulmuştur. İkonoklazma’nın reddi, tasvirlerin yüceltilmesiyle kendini bulan özel bir dinî sanata esin perisi olmuştur. Bizans Kilisesi Roma Kilisesi’nden ayrılmış, ancak etki alanını Bulgar ve Rus kardeş Kiliselere doğru genişletmeye devam etmiştir. Bu dönem boyunca, Bizans kültürü yeniden Pagan Helen harfleri benimsemiş ve kendi üstünlüğüne inanmıştır. Latinlerin askerî ve ekonomik gücü, 1204’ te Konstantinopolis’in ele geçirilmesi sonucunu getirerek, Bizanslıları kimliklerinin üzerine kapanmaya itmiş, bir sonraki dönemde gerçekleşecek olan ‘‘Ulus-devlet’’in kuruluşuna götüren şartları yaratmıştır. 
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Kitapyurdu Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
D&R Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Idefix Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
BKM Kitap Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Hepsiburada Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Nadir Kitap Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
N11 Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Amazon Türkiye Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) PDF 6.23 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) EPUB 6.96 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) MOBI 5.49 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) ODF 5.86 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) DJVU 7.32 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) RAR 4.76 MB İndir
Bizans Dünyası 2 Bizans İmparatorluğu (641-1204) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


İyi ki zamanında edinmişim dediğim bir eser.


Fransız Bizantinistlerin ortak çalışmasıyla oluşturulmuş güzel eserin 2. cildi. Her ne kadar kişi ve yer adlarının yazımında bazı hatalar olsa da okunmasında fayda var…


Jean-Claude Cheynet tarafından hazırlanan ve kitap bölümlerinden oluşan Bizans Dünyası 2 adındaki bu eser, Bizans İmparatorluğunun 641-1204 yılları arasındaki siyasî, idarî, askerî, sosyo-ekonomik, dinî vb. problemlerini ele almaktadır. Bu dönem, kimi tarihçiler tarafından özellikle Anadolu için Karanlık dönem olarak adlandırılmaktadır. Ancak bu fikir tartışmalıdır. Nitekim eserin bazı bölümlerinde bu durum tartışılmaktadır. Bu eserin 1. cildinde de olduğu gibi 2. cildinin çevirisi de oldukça kötüdür. Özellikle dönemin terminolojisi çoğunlukla Türkçeleştirilerek yanlış yazılmıştır. Bunun yanı sıra bilinen Bizans araştırmacılarının ve dönem tarihçilerinin isimleri de yanlış yazılmıştır. Eserinin çevirisi kötü olduğu için okuması oldukça güç. Burada kitap editörlerine oldukça iş düşmektedir. Ancak bunlara rağmen İmparatorluğun bu dönemine ilgi duyanların okuması gerektiği araştırma bir eserdir.


bu cildin çevirisini dört gözle bekliyordum. çok faydalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*