Kategori: Hobi
Yazar: Sine Boran Art
Yayınevi: Türkiye Iş Bankası Kültür Yayınları
Çerkes Kızından Tarifler
Tanıtım Bülteni
Belki de Çerkes mutfağının ülkemizde en bilinen örneği Çerkes tavuğudur. Osmanlı mutfağında da yerini almış olan Çerkes yemekleri aslında hayli zengindir. Çorbalardan et yemeklerine, sebze yemeklerinden hamur işlerine, soslar ve ezmelerden tatlılara kadar birbirinden farklı tarifler bu uzak ama bir o kadar da tanıdık mutfağın hazineleridir.Hiçbir gıdanın ziyan edilmediği, kendine has pişirme tekniklerinin ve saklama yöntemlerinin her zaman kullanılageldiği Çerkes mutfağı Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de yerini almıştır.Sine Boran Art da yıllar öncesinde annesiyle birlikte Çerkes mutfağından örnekler sunduğu lokantalarını kapatmak zorunda kalınca bu zengin kültürü tüm özgünlüğüyle tanıtmayı kendine görev edinmiş. Çerkes Kızından Tarifler kitabında da aile büyüklerinden, Kafkasya’daki ve Türkiye’deki dostlarından derlediği 130’a yakın tarifi bir araya getirmiş.Vedat Milor’un sunuş yazısının eşlik ettiği bu birbirinden lezzetli tarifler Kuzey Kafkasya’nın tatlarını mutfaklarınıza ve sofralarınıza taşıyacak. Afiyet olsun…
Kitap Yorumları - (5 Yorum)
Ottolengi Ortadogu icin neyse Sine Boran Art da Kafkaslar icin odur. Oldukca basit ama buyuleyici tarifler var. Mesela sifirdan sirdan mayasi nasil yapilir ve sonrasinda peynir yapimi, kuru meyvelerden fermente soguk icecekler yapimi, pancar yaprakli borek, peynirli hinkel, cevizli haluj, cevizli taze fasulye puresi. Mutfakta ufkumu acti. Gercek bir hazine ve guzellik. Ellerine saglik.
Bir çerkes kızı olarak bu kitabın varlığından mutluluk duydum.Emeği geçenlere tesekkürler.
Ben kitabı çok beğendim. Çerkes mutfağından çok güzel örnekler bulmak mümkün. Tavsiye ederim.
Merak ettiğim bir mutfak kültürü. Bilindik tariflerde var,benim hiç duymadıklarım da
Tarifler fena değil.