Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları

Kategori: Hobi Yazar: Önder Şenyapılı Yayınevi: Cumartesi Kitapları

Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları

  • Yayın Tarihi: 10.10.2006
  • ISBN: 9789944441001
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 485
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 14 x 21.5 cm
Tanıtım Bülteni
Yiyecek içecek adlarının öyküleri...Çağlar boyu çeşitli kültürlere ev sahipliği yapmış ve halen de pek çok renkli kültüre komşu olan ülkemizin zenginlikleri arasında mutfak kültürü zenginliği de yer alıyor. Çeşitli dinlerin, coğrafyaların ve kültürlerin izlerini taşıyan yiyecekler ve içecekler bugün sofralarımızda harmanlanarak damak tadımızı zenginleştiriyor.Önder Şenyapıh'nın geniş kapsamlı bu derlemesinde aşure, cızlak, gilaboru, haluj, hellim, jambon, kefir, keldoş, mozarella, nokul, ograten, paçanga, pretzel, şakşuka, şöbiyet, tenderloin, tirit, won ton, zırba vb. doğu ve batı kültürlerinden yüzlerce yiyecek ve içeceğin adlarını nereden aldıkları, sofralarınızı renklendirecek öyküleriyle anlatılıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Kitapyurdu Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
D&R Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Idefix Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
BKM Kitap Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Hepsiburada Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Gittigidiyor Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
N11 Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Amazon Türkiye Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları PDF 20.13 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları EPUB 22.50 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları MOBİ 17.76 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları ODF 18.95 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları DJVU 23.68 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları RAR 15.39 MB İndir
Damakta Kalan Tadların Akılda Kalan Adları ZIP 14.21 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (1 Yorum)


Anadolu için ‘kültürler mozaiği’ denir. Bu, Anadolu’nun sahip olduğu çok çeşitli kültürel yapılar düşünüldüğünde anlamlı. Önder Şenyapılı’nın bu kitabı, böylesi bir zenginliğin yemek kültüründeki izlerinin peşine düşüyor. Kitabın altbaşlığı olan ‘Yiyecek İçecek Adlarının Öyküleri’ aslında konuyu bire bir özetliyor. Derlemede cızlak, gilaboru, haluj, hellim, jambon, kefir, keledoş, mozarella, nokul, ograten, paçanga, pretzel, şakşuka, şöbiyet, tenderloin, tirit, won ton, zırba gibi çok sayıda yiyecek ve içeceğin adlarını nereden aldıkları inceleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*