Doğudan Batıya

Kategori: Edebiyat Yazar: Prof. Dr. Annemarie Schimmel Yayınevi: Sufi Kitap Yayınları

Doğudan Batıya

Tanıtım Bülteni
Annemarie Schimmel bir gönül köprüsüdür. Doğu ve Batı arasındaki o köprüde, dallarıyla gökyüzünü kucaklayan; Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî’den Paul Gerhardt’a, Hermann Hesse’den Muhammed İkbal’e, Süleyman Çelebi’den Muhammed Hamidullah'a, Yahya Kemal'den Kâni Karaca ve daha nicelerine dokunan aşinalığıyla her şeye şahit koca bir çınardır. Şark İslam kültürüne duyduğu muhabbet ve iştiyakla birçok çalışmaya imza atmış, bu minvalde sayısız seminer ve konferans vermiştir. Arapça, Farsça, Urduca, Türkçe ve Fransızcadan tercümeler yapmış, Berlin Üniversitesi’nde İslami araştırmalar sahasında doktorasını tamamlamış, ayrıca uzun yıllar Türkiye’de yaşayarak Ankara İlahiyat Fakültesi’nde Dinler Tarihi derslerine girmiştir.Schimmel’i ayrıcalıklı kılan şey, çok zor şartlar altında yetişmesi ve aslında bir insan için imkânsız denilebilecek zorluklarla mücadele edebilmesidir. Akademik çalışmalarının ve başarılarının yanı sıra “kendini arayan bir yolcu” olarak tanımlayabileceğimiz Annemarie Schimmel, Doğudan Batıya isimli kitabında bu arayışın samimi öyküsünü anlatır. Doğudan Batıya başından sonuna kadar manevi bir arayış, bitmek tükenmek bilmeyen bir okuma serüveni ve musiki ile geçen dopdolu bir ömrün, hem Şark’a hem Garp’a uzanan kuşatıcı bir bakış açısının birinci ağızdan, bizzat Annemarie Schimmel’in dilinden otobiyografik bir anlatısıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğudan Batıya PDF 6.23 MB İndir
Doğudan Batıya EPUB 6.96 MB İndir
Doğudan Batıya MOBİ 5.49 MB İndir
Doğudan Batıya ODF 5.86 MB İndir
Doğudan Batıya DJVU 7.32 MB İndir
Doğudan Batıya RAR 4.76 MB İndir
Doğudan Batıya ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Okuduğum en ilginç hayat öykülerinden. Doğudan batıya bilmediğim birçok ilginç detayı hatırat vesilesiyle öğrenmiş bulundum.


Gezen araştıran sadece kendi işine bakan insanların hayat hikayeleri mutlaka okunmalı


Otobiyografi ve dışardan samimi bir gözün Anadolu’yu anlatması bakımından çok iyi.


Kitabı geçen yıl okumuştum kadın Anadolu’yu benden iyi gezmiş 🙂 yakın bir zamanda da mezarında “insanlar uykudadırlar öldüklerinde uyanırlar” yazdığını öğrendim.


otobiyografi ama satır aralarında çok farklı konularda bilgi edinmek mümkün. akıcı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*