Doğuya Yolculuk

Kategori: Edebiyat Yazar: Hermann Hesse Yayınevi: Afa Yayınları

Doğuya Yolculuk

  • çevirmen: Kamuran Şipal
  • ISBN: 9789754142136
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 96
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Yolculuğun öyküsünü kaleme almamı zorlaştıran bir başka şey, yalnızca değişik mekanlarda değil, değişik zamanlar içinde de onu sürdürmemizdi. Doğuya gidiyor ama bir yandan da Ortaçağa ya da Altınçağa uzanıyorduk. İtalya ya da İsviçre içinde yol alıyor, ama bazen onuncu yüzyılda geceliyor, kilise babalarına ya da perilere konuk oluyorduk. Öyle zamanlar oldu kiokuduğum kitaplardaki sevdiğim kişilerle sarıldı çevrem. Amacımız yalnızca Doğuya ulaşmak değildi, daha doğrusu Doğu yalnızca bir toprak parçası, coğrafi bir yer olmakla kalmayıp aynı zamanda ruhlarımınız anavatınını ve gençliğini oluşturmaktaydı, hem her yerdeydi Doğu, hem hiçbir yerdeydi. Tüm zamanların yekvücut olmasıydı. Hermann Hesse.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Doğuya Yolculuk PDF 3.98 MB İndir
Doğuya Yolculuk EPUB 4.45 MB İndir
Doğuya Yolculuk MOBİ 3.52 MB İndir
Doğuya Yolculuk ODF 3.75 MB İndir
Doğuya Yolculuk DJVU 4.69 MB İndir
Doğuya Yolculuk RAR 3.05 MB İndir
Doğuya Yolculuk ZIP 2.81 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Bu kitaba önem kazandıran başka bir husus da önemli bir liderlik tipinin oluşmasına ilham olmasıdır. Hizmetkar liderlik fikrinin gündeme gelmesi Greenleaf’ın, Hermann Hesse’nin “Doğuya Yolculuk” isimli hikayesini okumasıyla gerçekleşmiştir.


Bir çevirmen olarak orjinalin anlam açısından hedefe aktarıldığını ancak estetik anlamda düşüşler yaşandığını söyleyebilirim. Kâmuran şipali eleştirmek haddimiz değil bu sadece kişisel görüşüm. Genel olarak kitabın arka planda anlatmak istediği bence tam anlaşılmıyor öyle ki kitabı okurken bir çırpıda bitirdiğinizi farkediyorsunuz. bu, kitabın akıcılığını yansıttığı kadar, sabit, yalın ve estetiksel düşüklüğünü de göstermektedir. Ama bu yorumları yapabilmek için incelemek ve detaylı okumak gerekir ve bence okunmaya değer bir kitap.


Kitabı etkileyici bulduğumu söyleyerek başlamak istiyorum.Hesse’nin kendine has üslubuna sahip biraz karmaşık bir kitap.Kitaptaki özellikle sonlarındaki mahkemeyi Franz Kafka’nın Dava adlı kitabına benzettim.İnsanın kafasına koyduğu bir yolculuğu gerçekleştirip gerçekleştirememesinden çok daha ötede şeyleri anlatmış Hesse.Şekilcilik ve efendicilik olgularını keskin bir şekilde eleştirilip,kahramanının anlayış ve adilce yargılandığı harika bir kitap.Hesse yi daha iyi tanımak için güzel bir eser.


“nereye bu yolculuk peki?Evimize hep evimize – NOVALİSYazdığı doğuya yolculuk öyküsü ile kurgulanmış bir cemiyetçe sorgulanan adamın öyküsünü içeriyor. Kendinizi bir an metrix filminde sanabilirsiniz. Bazı sahneler baenziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*