Kategori: Hobi
Yazar: M. Faruk Bayrak
Yayınevi: Alfa Yayınları
Ege Yemekleri
Tanıtım Bülteni
Mavi-yeşil denizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, badem ağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanların sesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege’nin köy ve kasabalarında hâlâ bu güzellikler yaşanabiliyor. Ege yemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri, zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip. Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlere bağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor. Paça çorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama, gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimekli mantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaput aşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği.
Kitap Yorumları - (4 Yorum)
7 ciltten oluşan seriyi komple satın aldım. Çok kaliteli eserler.
Tarifler kolay ve anlaşılır.
Ege bölgesine ait yöresel ve geleneksel tarifler anlaşılır ve yapılabilir şekilde anlatılmış. Tavsiye ederim.
ege yöresinde yapılabilen yemekleri denenmiş bir şekilde kitap halinde bizlere sunulması çok güzel bir yöresel yolculuk ancak ege yöresinde yapılan tatlı çeşitliliği sadece beni tatmin etmedi bunun dışında güzel…