Emek

Kategori: Edebiyat Yazar: Emile Zola Yayınevi: Imge Kitabevi Yayınları

Emek

Tanıtım Bülteni
Emek, sevginin ve özgürlüğün romanıdır. Romanın karakterleri ve kurgusu, kadın ile erkek arasındaki aşkın, hatta bütün insani duyguların ancak emeğin özgür olduğu bir toplumda yeşerebileceğini gösterir. Zola, ücretli emeğin 19. yüzyılda içinde bulunduğu kölelik koşullarını anlatırken, bu kölelikten kurtuluşun yeni bir dünyanın kapılarını açacağını kanıtlar. Emeğin özgürleşmesi insanlığın kurtuluşudur ve insanlar arasında sevgi dolu ilişkiler ancak bu kurtuluşla gerçekleşebilir. Bir roman olarak Emek, işçi sınıfının içinde bulunduğu ağır koşulların, insan aklına uygun yeni bir sistemle nasıl aşılabileceğini gösterir. Ütopik sosyalist Charles Fourier'den esinlenen Zola'nın bu kitapta canlandırdığı sosyalist deney, bilimin ve insan sevgisinin yol gösterdiği akılcı bir toplum tasarımıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Emek PDF 6.23 MB İndir
Emek EPUB 6.96 MB İndir
Emek MOBİ 5.49 MB İndir
Emek ODF 5.86 MB İndir
Emek DJVU 7.32 MB İndir
Emek RAR 4.76 MB İndir
Emek ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


insanlık dışı uzun çalışma saatleri ile sömürülen işçiler için verdiği mücadele ve uğruna mücadele verdiği yoksul işçilerin cahillikleri nedeniyle kendisini anlayamaması nedeniyle verilen yenileşme mücadelesine karşı oluşları kitap üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken konular biri


Değişik başlayıp çok daha değişik biten bir kitap. İlk bölüm sanayii devriminin kötü koşulları para, hırs, alkol ve sefalet anlatılırken sonraki bölümler ütopik sosyalist bir üretim ve hayat tarzı anlatılmış. Bence fazla zorlama olmuş. bazı yerler birbirinden kopuk olmuş ama kesinlikle akıcı ve kendisini okutturan bir kitap.


Kapitalist bir sistemde işçi-işveren ilişkilerini,yaşam tarzlarını, kültürlerin çatışmalarını çok akıcı bir dille anlatan bir kitap. Sanayi devriminden sonra aslında dünyada çok bir şeyin değişmediğini de gösteriyor. Okuyuculara tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*