Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları

Kategori: Tarih Yayınevi: örgün Yayınevi

Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları

  • Derleyici: İhsan Ilgar
  • Yayın Tarihi: 12.03.2003
  • ISBN:
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 543
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Esat Paşa, son devir Türk tarihinin değerli askerlerindendir. 1911'de Gelibolu'daki 5. Fırka (Tümen) kumandanı ve Çanakkale Savaşı'nda kolordu kumandanı oldu. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Bey'in 19. Fırkası, bu kolordunun 3 tümeninden birini oluşturuyordu.Çanakkale Savaşı'nda Esat Paşa'nın adı dünyaca tanındı. Bu savaştaki başarılarından dolayı rütbesi ferikliğe (korgeneralliğe) yükseltildi. Çanakkale Savaşı'ndan sonra I. Ordu Kumandanı olarak İstanbul'a geldi. 1920'de Salih Paşa kabinesinde iki hafta kadar Bahriye Nazırı oldu. İsteğiyle emekliye ayrıldı. 2 Kasım 1952'de 90 yaşında öldü.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Kitapyurdu Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
D&R Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Idefix Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
BKM Kitap Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Hepsiburada Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Nadir Kitap Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
N11 Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Amazon Türkiye Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları PDF 22.54 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları EPUB 25.19 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları MOBI 19.89 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları ODF 21.21 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları DJVU 26.51 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları RAR 17.23 MB İndir
Esat Paşa Çanakkale Savaşı Hatıraları ZIP 15.91 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (4 Yorum)


VATANINI, MİLLETİNİ SEVEN VE GEÇMİŞİNDEN DERS ALMAK İSTEYEN HER TÜRK’ÜN OKUMASI GEREKEN ANILAR. GERÇEK TARİH; BİZZAT OLAYLARIN İÇİNDE BULUNANLARIN ANILARINDA SAKLIDIR. BU ANILAR BİZE TÜRK’E TÜRK’TEN BAŞKASININ FAYDASI OLMAYACAĞININ ISPATIDIR. ÇANAKKALE’DE ALMAN SUBAYLARI İLE ARAP ALAYLARININ DURUMU BUNU ACI BİR ŞEKİLDE BİZE GÖSTERMİŞTİR. ÇIKARMANIN YERİNİ TAHMİN EDEMEYEN BİR ORDU KOMUTANI, CEPHEDE ÖLMEK İSTEMEDİĞİ İÇİN GÖREV YERİNİ TERK EDİP GERİ ÇEKİLEN VE BÖYLECE İNGİLİZ’LERİN ÇIKTIKLARI YERE RAHATÇA YERLEŞMESİNİ SAĞLAYAN DİĞER ALMAN SUBAYLARI. VE BÜTÜN BUNLARIN BEDELİNİ KANIYLA ÖDEYEN KAHRAMAN TÜRK EVLATLARI.


Çanakkale Destanı oyle büyük bir destan ki vatanını savunan onbinlerce mehmetin,komutanlarınnın ve ardında bıraktıklarının herbiri bir destan.Okudukça ,öğrendikçe kat kat artıyor hayranlığımız Asımın nesline.Sadece bu nedenle dahi Çanakkale hakkında çıkan her eseri okumaya çalışmalı.Buna ek olarak Esat Paşa gibi şavaşı sevk ve idare eden tecrübeli bir askerin tespitlerini okumak ince detayları birinci ağızdan dinlemek çok önemli.Alışılmış resmi tarih ezberlerine alternatif olarak gerçekleri yalın hali ile sunması eseri eşşiz kılıyor.Sadece cephe karşısındaki değil içimizde düşmanla olan savaşı da yansıtması bakımında değerli bir günlük .Mutlaka okunmalı …


okuması zaman alsada anlatımı iyiydi.okumaya değer.


Esat Paşa, Çanakkale muharebelerindeki 3. kolordu komutanıdır. 24 Martta 5. ordu kurulmuş ve başına Liman von Sanders getirilmiştir. Bu tarihten itibaren Çanakkale Savaşını Liman von Sanders yönetmiş, Esat Paşanın 3. kolordosu da Liman Paşanın komuta ettiği 5. Orduya dahil olmuştur.Esat Paşanın hatıraları savaş içindeki cephe mücadelelerini anlatıyor. Anıları okurken, Esat Paşa ile birlikte savaş içinde o cepheden o cepheye koşturduğunuzu farkediyorsunuz.Çanakkale savaşının komuta heyeti Almanların eline geçmişti. Bu savaş asıl olarak Almanlar için önemliydi. Müttefik filolarının Ruslara yardım ulaştırmaması için boğazlardan geçmemeleri gerekiyordu. Almanlar bu uğurdu 100 binleri feda etmekten çekinmedi.Esat Paşa da bu kitaptaki anılarında; “Almanlar komutanlık yapıyor, emirler veriyor ama ölmek istemiyorlardı. Önemli taarruzlarda Alman komutanları ortalarda göremiyorduk” diyerek sitemini dile getirmektedir. Bu konuda bilgilerin tamamlanması için Liman von Sanders’in “Türkiye’de 5 yıl” adı ile yayınladığı anıları da mutlaka okunmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*