Bu kitap 19. yüzyılda kurulmaya başlayan ve Cumhuriyet döneminde sayıları artan tarımsal kurumların çalışmalarıyla niteliklerini Giresun fındık ekonomisi ve fındık ticareti bağlamında tanıtmayı hedeflemiştir. Karadeniz sahil şeridinde yetişen fındıklar geçim kaynağı olarak yöre insanının, ihracat ürünü olarak sektörün ve ülke ekonomisinin önemli bir ürünüdür. Fındığın bu konuma yükselmesindeki etkenlerin en başında 19. yüzyıl itibarıyla hayata geçirilen ekonomi politikaları ile Giresun fındığının ekolojik özelliği yer almaktadır. Bu gelişmeler neticesinde fındık rakipsiz bir ihraç ürünü haline gelmiştir.
Giresun’da fındık üretimi ve fındık ticareti ile ilgilenen kurum ve kuruluşları kapsayan bir çalışma. Giresun fındığını, fındık ve fındık ticaretini yakından tanımak için alternatif bir örnek. Fındık üreticisi ve fındık ticareti ile ilgilenen okuyucuyla birlikte tarımsal üretim ile birlikte gelen kurumsallaşmayı aktarması açısından değerli bir çalışma olduğuna inanıyorum.
Kitap Yorumları - (1 Yorum)
Giresun’da fındık üretimi ve fındık ticareti ile ilgilenen kurum ve kuruluşları kapsayan bir çalışma. Giresun fındığını, fındık ve fındık ticaretini yakından tanımak için alternatif bir örnek. Fındık üreticisi ve fındık ticareti ile ilgilenen okuyucuyla birlikte tarımsal üretim ile birlikte gelen kurumsallaşmayı aktarması açısından değerli bir çalışma olduğuna inanıyorum.