Göz Gördü Kalem Yazdı

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Cihan Okuyucu Yayınevi: Sütun Yayınları

Göz Gördü Kalem Yazdı

  • Yayın Tarihi: 01.04.2006
  • ISBN: 9789759089153
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 272
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Gençler için yolculuk, daha çok manzara ve heyecan demek. Benim gibi insanda büyü bırakmayan bir yaşın penceresinden bakanlar içinse durum farklı. Her yol, gönle daha büyük yolculuğu hatırlatır ve hüzün verir." Cihan Okuyucu Gümülcine'den Üsküp'e, Kırım'dan Tunus'a, Başkırdistan'dan Nahcivan'a, Fransa'dan İran'a, Şam'dan Halep'e ve Beyrut'a kadar birçok ülke ve şehir dolaşmış. Şahit olduğu olayları, gezip gördüğü mekânları kendine has üslubuyla anlatırken bu yerlerin manevi fotografını çekmeyi de ihmal etmemiş. Mevsimlerin döndüğü, çocukların büyüdüğü şehirlerin ve ülkelerin, içinde yaşayan insanlarla kıymet kazandığını bu kitapla bir kez daha anlıyoruz.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Göz Gördü Kalem Yazdı PDF 11.29 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı EPUB 12.62 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı MOBİ 9.96 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı ODF 10.63 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı DJVU 13.28 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı RAR 8.63 MB İndir
Göz Gördü Kalem Yazdı ZIP 7.97 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Muhteşem betimlemeler, müthiş bir anlatım tarzı. Herkes okumalı ve yazarla birlikte bu kitabı yaşamalı bence.


Muhterem Prof. Dr. Cihan OKUYUCU beyefendinin akıcı üslubunu bilen ve beğenenler okuyucular aynı zamanda kitaptan satırları okuyup gözlerini kapatarak seyahat edilen ve kitapta anlatılan yerleri görüyormuşçasına tad alacaklardır. Kitap vasıtasıyla içerisinde birçok farsça osmanlıca ve arapça deyim ve ilginç sözleri dağarcıklarına kaydetme ihtiyacı da hissedeceklerdir kanaatimce. Kitabı okurken bitmesin istedim. Cilt ve kapak son derece sağlam kütüphanemde defaetle okunacak eserler arasına girmiş bulunmakta.


Bir gezi yazsından çok daha öte. Milli duyguları yer yer kabartan, tasvirlerin gayet samimi olduğu, insanı bilgiye boğmadan işlenmiş güzel bir kitap.


Bu kitap Türkiye Yazarlar Birliği’nce GEZİ dalında 2006 yılı en iyi kitap ödülüne layık görülmüştür. Yediğin içtiğin senin olsun gördüğün güzel(lik)lerden haber ver, sözü gurbete gidip gelen insanların gezdikleri yerlerle ilgili izlenimleri merak etmekten kaynaklanan bir dilek ifadesidir. Gezip gördüğümüz yerleri pekalâ da anlatırız; ancak bizde yazma işi galiba biraz ihmal ediliyor. Kitabı okurken zaman zaman heyecanlanıyor, yabancılar üzerindeki Türk haşmetini görüyor, biraz da gururlanıyorsunuz. Ve yazarın “Ah zavallı memleketim! Sen içerden bakınca ne kadar küçük ve dışarıdan bakınca ne kadar büyüksün.(s.90)” hükmüne iştirak ediyorsunuz.. Tavsiye ederim… belki okuyunca yazma işi ihmal edilmez…


Kitabı okurken zaman zaman heyecanlanıyor, yabancılar üzerindeki Türk haşmetini görüyor, biraz da gururlanıyorsunuz. Ve yazarın “Ah zavallı memleketim! Sen içerden bakınca ne kadar küçük ve dışarıdan bakınca ne kadar büyüksün.(s.90)” hükmüne iştirak ediyorsunuz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*