Gülistan/Şark Klasikleri

Kategori: Edebiyat Yazar: Şeyh Sadi Şirazi Yayınevi: Timaş Yayınları

Gülistan/Şark Klasikleri

  • Derleyici: Sadık Yalsızuçanlar
  • Yayın Tarihi: 28.01.2004
  • ISBN: 9789753623087
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 211
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Onüçüncü yüzyılın bir tanığı olan Şirazlı Sadi'de sembolik ve şiirsel bir sesten ziyade; dolaysız, yalın ve gerçekçi eda buluruz.Osmanlı mendereslerinin bu başlıca ders kitabı, gerçekçi, hikmetli ve şiirseldir. Temaları ve bu temleri işleyiş tarzı bakımından hem geleneksel, hem güncel, hem de hakikidir. Okurken keyif alacağınız Gülistan'da, herkesin gerçekliklerine tekabül eden bir kişi, bir kelime, bir kurgu, bir renk, bir ahenk var. Boston ve Gülistan birbirini bütünleyen iki önemli şaheserdir.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Kitapyurdu Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
D&R Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Idefix Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
BKM Kitap Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Hepsiburada Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Gittigidiyor Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
N11 Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Amazon Türkiye Gülistan/Şark Klasikleri Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Gülistan/Şark Klasikleri PDF 8.76 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri EPUB 9.79 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri MOBİ 7.73 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri ODF 8.24 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri DJVU 10.30 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri RAR 6.70 MB İndir
Gülistan/Şark Klasikleri ZIP 6.18 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Doğu klasiklerinden daha önce niçin ayrı bırakıldığımızı anlamıyorum. Fakat bir kaçını okuyunca Şeyh Sadi-i Şiraziyi, Şehbenderzade Filibeli Ahmet Hilmi’yi, Oscar Wilde’den , Nietzsche’den daha yakın buldum kendime. Bizim ait olduğumuz yer batı değil galiba!!?-“Misk mi, yoksa amber misin? Ne güzel kokuyorsun, bayıldım” dedim kile.”Ben” dedi, “basit bir kil idim, bir süre gülle arkadaşlık yaptım, gülün kokusu sindi üzerime!”-Neye yarar bir deste gül, benim Gülistan’ımdan bir yaprak al onun yerine. Gül birkaç gün yaşar. Benim gülistan’ım hep canlıdır, solmaz.-Cennetin nimetlerinin kapısı, şeytani bekçilerle doludur.


“Yolunda gitmeyen işler yüzünden huzura kaçan kişi Derviş değildir; hırkasını çıkarıp atsın. Büyük deniz bir taş atmakla bulanmaz. Çirkin bir söz ya da davranışla acı çeken kişi Küçük bir kaptaki su gibidir. Zarara uğrayınca sabret Madem sonu ölümdür dünyanın Madem toprak olacaksın Ölmeden önce toprak gibi alçakgönüllü ol!” “Ayağına ölüm dikeni battığı gün Keşke felek ecel kılıcını vursaydı boynuma Ey Sevgili! Toprak başıma… İşte kabrinin başındayım Yatağına gül ve nesrin saçılmadan uyuyamazdın sen Şimdi toprağında dikenler bitiyor.”


Gülistan’ı bitirdikten sonra nefsiniz bir bahçede yürürken yolun sonuna gelmiş ve güzel rayihalar içinde mest olmuş ; bu arada olgunlaşan ruhunuz artık sığamadığı beden kafesinizi kırıp sessiz esen rüzgarın önünde uçuşmaya başlamış ve sizi de emrine amade yapmış olabilir.. “Yüreğim kin ve nefret sığmayacak kadar sevgilinin aşkıyla dolu.” diyen Sadi’nin böylesine bir etkiye vesile olması aslında garipsenecek bir durum değil. Bu bahçeye lutfediniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*