Hepimiz Katiliz

Kategori: Siyaset Yazar: Jean Paul Sartre Yayınevi: Belge Yayınları

Hepimiz Katiliz

  • çevirmen: Süheyla Kaya
  • Yayın Tarihi: 01.09.1999
  • ISBN: 9789753442039
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 155
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
'Bugün Fransız işçileri, Cezayirli özgürlük savaşçılarıyla dayanışma içinde hissediyorlar kendilerini. Çünkü sömürgeci çetenin berhava olmasında her kişinin de acil çıkarı var. Yeni sömürgecilik, özgürleştirici halk savaşlarını doğurur; adım adım faşistleşen ve harap olan bu ülkede, kitleler, kendilerini savunmak için özgürlük savaşçıları ile yeni ve derin bir dayanışmaya girmek zorunda olduklarının bilincine varmışlardır artık. Belirleyici olan sorun, başka bir sol, başka bir insan yaratmayı zorunlu kılmaktadır.'
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Hepimiz Katiliz PDF 6.43 MB İndir
Hepimiz Katiliz EPUB 7.19 MB İndir
Hepimiz Katiliz MOBİ 5.68 MB İndir
Hepimiz Katiliz ODF 6.05 MB İndir
Hepimiz Katiliz DJVU 7.57 MB İndir
Hepimiz Katiliz RAR 4.92 MB İndir
Hepimiz Katiliz ZIP 4.54 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


batının gerçek yüzünü anlatan bir gerçek


bunu okuyun batının itirafı


Sartre’ın Cezayir Savaşıyla ilgili makalelerinden oluşan bir derleme. Sartre sömürgeciliğe karşı tavrını ve gerçek aydın kimliğini bu kitapta öne çıkarmış. Kitabın sayfa kalitesi ise maalesef düşük.


Sartre’ın Cezayir Bağımsızlık Savaşı ekseninde, Fransız iç politikasındaki gelişmeleri de eleştirdiği yazıların bir derlemesidir bu kitap. Düşününüz ki, İkinci Dünya Savaşı’nın kazanan tarafında yer alan Fransa’da, işgalin yarattığı moralsizlikten sonra, yeniden “güçlü Fransa” söylemi ve Fransız milliyetçiliği her yeri sarmışken, Sartre, Cezayir’in bağımsızlığını savunacak, “Fransız süngüleri altında sadece mutsuz olunabilir” diyecektir. Faşizme karşı direnişiyle övünen Fransızlara, Fransa’nın Cezayir’de yaptıkları üzerine “Ellerimizi suçsuzlukla yıkayabilir miyiz” diye sorar. Üstelik, bu dönemde Fransa’da demokrasi hiçe sayılarak kurulmaya çalışılan “De Gaulle monarşisi” karşısında, bu otoriter (efsane) figürün yaratılmakta olan olağanüstü iktidarı karşısında, boyun eğme eğilimindekilere “Sen ey de Gaulle’cü cumhuriyetçi, kendini hayvana indirgemek zorunda mısın?” diye seslenir.


Sekiz yıl süren Cezayir Bağımsızlık Savaşı üzerine Sartre’ın sömürgeciliği eleştirdiği yazılarını bir araya getiren bu kitap aynı zamanda Sartre’ın herkesin bütün haklara zaten sahip olduğu düşüncesini savaşın kirli iç yüzüyle biz okurlarının ve bütün insanlığın uyanışına sunuyor. 121’ler Manifestosu olarak tarihe geçen, 121 aydın tarafından imzalanmış ve sömürgeci sistemin yok edilmesinin neden bütün özgür insanların davası olduğunu, bu savaşın neden bir bağımsızlık savaşı olduğunu anlatan önemli bildiri de bu kitapta yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*