Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
İç Anadolu Yemekleri

Kategori: Hobi Yazar: M. Faruk Bayrak Yayınevi: Alfa Yayınları

İç Anadolu Yemekleri

Tanıtım Bülteni
Anadolu’nun orta yeri bereket derler; ama Anadolu toprağının bereketi kadar hanımlarının marifetli oluşu da bir gerçektir. En küçücük sarmalar, en minik mantılar, makarnalar burada yapılır. Parçalı asma yapraklarının her parçası ayrı ayrı serçeparmağı kadar sarılır. Kayseri mantısı yapmak için küçücük kesilmiş hamurun içine incecik kıyılmış soğan ve etle hazırlanan iç konur, mantı çabuk çabuk bükülür. Öyle ki, ellerin nasıl hareket ettiğini bile göremezsiniz. Çorbalarda kullanmak içinse tel şehriyeden bile küçük “çorbalık” makarna kesilir. Anadolu’nun ortasında incecik açılır yufkalar. İncecik sac börekleri, kat kat baklavalar, muska tatlıları, kesme kadayıflar, kat kat dağılan tahinli-tereyağlı katmerler yapılır. Gözleme ve böreklerin hamuru un, su ve tuzla tutulur. Baklava hamuru ise eldeki imkâna göre yumurtalı, yağlı, sütlü olarak hazırlanır. Biraz daha gevrek olan baklava yufkasıyla börek de pişirilir. Bütün bu işler, zahmetler tek başına üstesinden gelinecek gibi değildir elbet. Konu komşu bir araya gelerek, güle oynaya, imece usulü altından kalkar bu işlerin. 
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İç Anadolu Yemekleri PDF 6.23 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri EPUB 6.96 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri MOBI 5.49 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri ODF 5.86 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri DJVU 7.32 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri RAR 4.76 MB İndir
İç Anadolu Yemekleri ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (1 Yorum)


İc Anadolu’nun essiz yemekleri ilgilenenler almalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*