İncil’deki İkinci İsa

Kategori: Edebiyat Yazar: Jose Saramago Yayınevi: Gendaş Yayınları

İncil’deki İkinci İsa

  • çevirmen: Emrah Çakmak
  • Yayın Tarihi: 07.04.2000
  • ISBN: 9789753081733
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 407
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
İsa bugüne dek asla bu kadar 'insan' olmadı. Saramago kutsal kitaba yaraşır zenginlikteki üslubuyla bu kez bambaşka bir heyecanla sergiliyor dehasını... Kudüs Romalıların elindedir; İsrailoğulları hakir duruma düşürülmüştür, esir gibi yaşamaktadırlar. Hakim olan duygu bir mesihin gelip Tanrı'nın çocuklarını bu zulümden kurtaracağıdır. Tam bu dönemlerde İsa ana rahmine düşer ve öykü başlar.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Kitapyurdu İncil’deki İkinci İsa Satın Al
D&R İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Idefix İncil’deki İkinci İsa Satın Al
BKM Kitap İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Hepsiburada İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Gittigidiyor İncil’deki İkinci İsa Satın Al
N11 İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Amazon Türkiye İncil’deki İkinci İsa Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İncil’deki İkinci İsa PDF 16.89 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa EPUB 18.88 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa MOBİ 14.90 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa ODF 15.90 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa DJVU 19.87 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa RAR 12.92 MB İndir
İncil’deki İkinci İsa ZIP 11.92 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Hz İsa ve incille ilgili bilinenlerden farklı bir yorum. Böylece yerine oturmamış bazı bilgiler bu kitapla daha iyi anlaşıldı.


Tam olarak Türkçe karşılığı buymuş, zira bir başka yayın evi de bu kitabı bu adla yayınlamış. İsa’nın gözünden o zamanlarda yaşananlar anlatılmış, biraz değişik geldi bana. Asıl farklılık ise yazarın üslubunda. Arada bir paragraf kullanmak dışında herhangi bir kurala uymuyor. Özellikle de kişilerin arasında geçen konuşmalar nesir şeklinde veriliyor. Ama anlatım sırasında okuyucuyla etkileşim içinde olduğu yerler var, gerçekten hoş…


hz isayı peygamberden çok insan olarak ele alan bir kitap..doğumu,marangozluk yılları,çobanlık,balıkçılık yılları…mucizeleri…ama bunları isa nın ruh yapısını vererek anlatmış yazar…göldeki tanrı-şeytan-isa görüşmesi çok ihtişamlı…ilginç bir kitap olmuş…hz isaya ve hıristiyanlığa farklı bir bakış açısı…


Kitabı okumayı düşünenlere iki tavsiyem var: (1)Öncesinde Kitab-ı Mukaddes’i (mümkünse hem Eski Ahid’i hem de Yeni Ahid’i) okusunlar. (2) Bir önceki yorumu (Özlem Y. tarafından yapılmış olanı) kesinlikle dikkate almasınlar. İlk tavsiyem gerçekte kitabın ne gibi bir temele dayandığını öğrenerek satır arası anlamları kaçırmamanızı sağlamak için, özellikle Luka, Matta, Markos ve Yuhanna’nın yaptığıyla sevgili Saramago’muzun yaptığı arasında pek de fark olmadığını görmenize yarayacak bu. İkinci tavsiyemin sebebi ise bir romanın gerçekliğinin nerede başlayıp nerede bittiğini çok iyi kavrayamadığını düşündüğüm arkadaşın (Özlem Y.) romanda anlatılanları sahiden İsa’nın başından geçenler olduğu sanısına sizin de kapılmanızı engellemek. Bana göre bu kitapta anlatılanların Eski Ahit’te (Tevrat) anlatılan Davut hikayesinden hiçbir fazlalığı yok. Biraz da romanın içeriğinden bahsedeyim: Bir kez müthiş eğlenceli bir üslupla yazılmış tanrıbilimsel yorumlar var, tanrının varlığı yokluğu sorunu değil bizzat kendisi ve eylemleri sorgulanıyor, kadir-i mutlak bir tanrının gönderdiği felaketlerin sorumlusu da olması gerektiği alttan alta hissettiriliyor okura. Kim ne der bilmem ama sadece tanrı, şeytan ve İsa’nın kayıkta yaptığı sohbet için okunmaya değer buluyorum ben.. Alın, okuyun ve düşünün…


Hz. İsa’nın kitabın adından da anlaşılabileceği gibi bilinmeyen –daha doğrusu tahmin bile edilemeyen- yönleri ile yaşam öyküsü. Kitabı okurken bazı yerlerinde bunları yapan bir peygamber mi diyor ama sonunda peygamberinde Allah’ın bir kulu olduğunu hatırlıyorsunuz. Özellikle İsa ile Tanrı arasındaki diyaloglar tabiri caiz ise “güldürürken düşündürüyor”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*