İslam’ın Krizi

Kategori: Siyaset Yazar: Bernard Lewis Yayınevi: Literatür Yayınları

İslam’ın Krizi

  • çevirmen: Abdullah Yılmaz
  • Yayın Tarihi: 13.06.2003
  • Orijinal Adi: The Crisis Of Islam
  • ISBN: 9789750401824
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 148
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 22 cm
Tanıtım Bülteni
"Müslümanlar kadar Müslüman olmayan okurlar için de takdirde şayan bir eser."- The New York Times Book Review"Dünyanın önde gelen İslam tarihçisinden beklenebilecek olağanüstü bir tarihsel derinlik."- The Wall Street Journal"Batı ve İslam dünyası arasındaki gerilimler üzerine yürütülmekte olan tartışmalara tam zamanında ve kışkırtıcı bir katkı."- Business Week-"Batı dünyasında hiçbir İslam tarihçisi Bernard Lewis kadar genel okurun ve akademik çevreleri saygısını kazanamamıştır.- Baltimore Sun-
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
İslam’ın Krizi PDF 6.14 MB İndir
İslam’ın Krizi EPUB 6.87 MB İndir
İslam’ın Krizi MOBİ 5.42 MB İndir
İslam’ın Krizi ODF 5.78 MB İndir
İslam’ın Krizi DJVU 7.23 MB İndir
İslam’ın Krizi RAR 4.70 MB İndir
İslam’ın Krizi ZIP 4.34 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Müslümanlar kadar Müslüman olmayan okurlar için de okunması gereken bir kitap.


Bernard Lewis, islamın ilk yıllarından günüze uzanan süreçte diğer dinlere (özellikle hristiyanlık ) ve kültürlere bakiş açısını yansıtmakla birlikte batılılar tarfından terörizm olarak nitelenen islamın karşı savunmasının altındaki nedenlere inerek bir bakıma günümüzdeki islam – hristiyanlık ve yahudi çatışmalarının temel nedenlerini göz önüne sermektedir. Yazar kitabın tamamında objektif bakış açısını muhafaza etmeye çalışmış fakat bazı bölümlerde bu özelliğini kaybetmiştir.


Bu kitapta Bernard Lewis, İslam’ın hem Batı dünyasıyla hem de kendi içinde terörizmle ilişkisinin muhasebesini çıkarıyor. Kitabın bazı bölümlerinde Yahudiler’e yönelik kayırmacı bir uslüp kullanmış olsa da son dönemde bu konu üzerine okuduğum en iyi eser…


kitabın ilk bölümleri bilimsel ve batılı gözüyle nisbeten objektif bir şekilde islamının tarih sahnesine çıkış dönemini anlatıyor ve hristiyanlıkla kısmi bir siyasi karşılaştırma yapıyor. ilerleyen bölümlerde tesbitlere ve rakamlara yer verilmiş, zaman zaman da objektiflikten uzaklaşılmış. ama yine de batılı bir kaynaktan beklenebilecek, makul görülebilecek bir bakış açısı yakalanmış. okunmaya değer…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*