Kelimebaz-1

Kategori: Edebiyat Yazar: Sevan Nişanyan Yayınevi: Everest Yayınları

Kelimebaz-1

Tanıtım Bülteni
“Kullandığımız her kelimede, adeta arkeolojik katmanlar gibi, dünya tarihinin izleri var...”“Hz. Muhammed Suriye’deyken hangi dili konuşurdu? Aramice biliyor muydu, yoksa tercüman mı kullanıyordu...”“Komşunun kızına platonik duygular beslemem caiz midir...”“Kayı boyunun adı da Eski Türkçe ‘dönme’ demek...”“Ötüken Akademisi’nde Bilge Han öğrencileri azarlar...”“Bizde en azından Alirızabey ilçesi yok henüz...”“Vatanmillet jokerdir: bastım mı eli alırsın. Doksan senedir bu böyle...”“‘Yabancı kelimeler girdi dilimiz fakirleşti’ diyenlerin ağzından çıkanı kulağı duymuyor...”“Kenan Evren’in padişahlığında her gün radyo ve televizyonda ‘muhbir vatandaşlar’ teşvik edilirdi...”“Kafayı korursa takke, başka yerini korursa takiye...”“Kaç bin senelik medeniyet var arada, nihayet, Cumhuriyet çığırtkanları avazları çıktığı kadar bağırıp bastırmaya çalışsalar da...”Türk basınının en “yaramaz” köşeyazarı Seven Nişanyan’dan, dilden başlayıp tarihe, güncel siyasete, dine, dil milliyetçiliğinin eleştirisine uzanan, havai fişek gösterisi gibi bir seçki.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kelimebaz-1 PDF 6.23 MB İndir
Kelimebaz-1 EPUB 6.96 MB İndir
Kelimebaz-1 MOBİ 5.49 MB İndir
Kelimebaz-1 ODF 5.86 MB İndir
Kelimebaz-1 DJVU 7.32 MB İndir
Kelimebaz-1 RAR 4.76 MB İndir
Kelimebaz-1 ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kelimelere ilgi duyuyorsanız, kökenini, tarihini öğrenebileceğiniz güzel bir eser.


NİŞANYANIN GAZETE YAZILARININ DERLEMESİ. YENİ ŞEYLER ÖĞRETİYOR.


Nişanyan cesur tarzı, sivri dili ve araştırmacı kişiliği ile kelimelerin kökeni konusunda ufuk açıcı bilgiler içeren kitap yazmış. Kelimelerin kökeninini merak edenler için iyi bir kitap. Okurlarından gelen mantıklı ve kaynak gösterilerek yapılan düzeltmeleride kitabına eklemiş. Tavsiye ederim.


Gündelik hayatta kullandığımız kelimelerin hangi dillerden ne çeşit anlam kaymalarına uğrayarak dilimize girdiğini öğrenmek istiyorsanız bu eser tam size göre. Taraf gazetesindeki köşe yazılarının derlemesinden oluşuyor.


Hergün kullandığımız kelileri bundan böyle kökenini bilerek kullanmak istiyorsanız okuyabilirsiniz. Gereksiz bilgilerde yok değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*