Kimdir Şu Tabiat Ana

Kategori: İslam Yazar: Prof. Dr. Şener Dilek Yayınevi: Feyza Yayıncılık

Kimdir Şu Tabiat Ana

Tanıtım Bülteni
*Prof. Dr. Şener Dilek’in kaleminden baştan sona hakikat yüklü…•Öğretici olduğu kadar, HİKAYE üslubu ile keyif verici…•Her hikayenin sonunda verilen ibret dersleri ile eğitici…•İlköğretimden üniversiteye kadar her kesime hitap edebilen geniş bir perspektif…•KUŞE KAĞIT üzerine baştan sona RENKLİ ve özel tasarımıyla heyecan verici…•Tanınmış bir ressamın elinden çıkan mana dolu RESİMLERİ ile ilgi çekici…• Bilimi kendi ideolojileri uğruna harcayan, tabiat fikrine saplanmış zihniyete verilmiş bir cevap…• Keskin bir dille, çekici bir anlatım ile gerçeği apaçık göstererek, inanmış insanları ferahlatan, kalbine teselli veren…• Hem ilaç gibi hem de şeker gibi bir eser…
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Kimdir Şu Tabiat Ana PDF 6.23 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana EPUB 6.96 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana MOBİ 5.49 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana ODF 5.86 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana DJVU 7.32 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana RAR 4.76 MB İndir
Kimdir Şu Tabiat Ana ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


okurken lezzet aldığım güzel bir kitap…


Kitaptaki örnekler oldukça sade, keyif verici ve düşündürücü.Ancak örnekler dışında kitabın dili oldukça ağırdır.Kitap adeta Risale-i Nur okuyanlar için yazılmış diyebilirim.Oysa kitabın dili sade olup herkese hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum.Belki dili sade olsaydı tabiat fikrini benimseyenler de yararlabilirdi.Bu anlamda kitabın amacına ulaşmadığını düşünüyorum.Ama Risale-i Nur okuyanlar için elbette amacına ulaşmıştır.


Kitabı okudum ve akabinde beraber çalıştığım arkadaşıma verdim. 1 haftada yaladı yuttu kitabı. Bana tek söylediği cümle : “Bu kitabı okuyupta Allah’a inanmayan insanın aklına şaşarım” oldu. *******************************TABİAT RİSALESİ(On Yedinci Lem’anın On Altıncı Notası iken, ehemmiyetine binâen Yirmi Üçüncü Lem’a olmuştur. Tabiattan gelen fikr-i küfrîyi dirilmeyecek bir sûrette öldürüyor; küfrün temel taşını zîr ü zeber ediyor.)…………………….MukaddimeEy insan! Bil ki, insanların ağzından çıkan ve dinsizliği işmam eden dehşetli kelimeler var. Ehl-i îman, bilmeyerek isti’mal ediyorlar. Mühimlerinden üç tanesini beyân edeceğiz:Birincisi: “Evcedethu’l-esbâb” Yâni, “esbâb bu şey’i îcad ediyor.”İkincisi: “Teşekkele binefsihi” Yâni, “kendi kendine teşekkül ediyor, oluyor, bitiyor.”Üçüncüsü: “İktezathü’t-Tabiat” Yâni, “tabiîdir, tabiat iktiza edip îcad ediyor.” Evet, mâdem mevcûdât var ve inkâr edilmez. Hem her mevcûd san’atlı ve hikmetli vücûda geliyor. Hem mâdem kadîm değil, yeniden oluyor. Herhalde ey mülhid! Bu mevcûdu, meselâ bu hayvanı ya diyeceksin ki, esbâb-ı âlem onu îcad ediyor; yâni esbâbın içtimaında o mevcûd vücûd buluyor.. veyahud o kendi kendine teşekkül ediyor.. veyahud tabiat muktezası olarak, tabiatın te’siriyle vücûda geliyor.. veyahud bir Kadîr-i Zülcelâl’in kudretiyle îcad edilir. Mâdem aklen bu dört yoldan başka yol yoktur, evvelki üç yol; muhal, battal, mümteni’, gayr-ı kabil oldukları kat’i isbat edilse; bizzarure ve bilbedahe dördüncü yol olan tarîk-i Vahdaniyet, şeksiz şübhesiz sâbit olur.***************************Tafsilatlı bilgi ve misaller için Bkz. Kimdir şu tabiat ana


günümüz insanına allahın yaratıcı güç olduğunu iman gözü ile gösteren önemli bir çalışma. risalenin orjinal dili ile birlikte yazarın açıklayıcı metinleri eserin anlaşılırlığını arttırıyor. bu tür asıl kaynakları şerh eden eserlerin artması iman dünyamıza yeni kapılar açacaktır.


hikaye tarzında keyif verici ve öğretici bir eser. Yaş sınırı olmaksızın herkesin okuyabileceği bir eser

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*