Komünist Parti Manifestosu

Kategori: Siyaset Yazar: Friedrich Engels Yayınevi: Sol Yayınları

Komünist Parti Manifestosu

  • çevirmen: Yayın Kurulu
  • ISBN: 9789757399643
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 64
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
  • Boyut: 12 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
"Modern sosyalizmin büyük kurucusu Karl Marx'ın, ve onunla birlikte benim, ve bizimle birlikte çalışmış bütün ulusların sosyalistlerinin kırk yıldan uzun bir süredir izlediğimiz ve her yerde zafere ulaşmış bulunan, ve şu anda Avrupalı sosyalist yığınların... tek ve aynı bayrak altında, tek ortak ordu olarak uğrunda savaştıkları [ilk kez Komünist Manifesto'da ortaya konmuş] eylem çizgisi işte budur."Engels, "Önsöz",İngiltere'de Emekçi Sınıfın Durumu, 1887"... Bu yapıt, duru ve parlak bir deha ile yeni bir dünya anlayışını, toplumsal yaşamı da kucaklayan tutarlı bir materyalizmi; en geniş ve en derin gelişim öğretisi olarak diyalektiği, sınıf savaşımının kuramını ve proletaryanın —yeni, komünist toplumun yaratıcısının— dünya tarihindeki devrimci rolünü açıklar."Lenin, "Karl Marx", 1914
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Kitapyurdu Komünist Parti Manifestosu Satın Al
D&R Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Idefix Komünist Parti Manifestosu Satın Al
BKM Kitap Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Hepsiburada Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Gittigidiyor Komünist Parti Manifestosu Satın Al
N11 Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Amazon Türkiye Komünist Parti Manifestosu Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Komünist Parti Manifestosu PDF 2.66 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu EPUB 2.97 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu MOBİ 2.34 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu ODF 2.50 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu DJVU 3.13 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu RAR 2.03 MB İndir
Komünist Parti Manifestosu ZIP 1.88 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


komunist manifesto, ilk ortaya çıktığında büyük ilgi görmüş fakat daha sonra eski önemini kaybetmiştiryine de bugün eski öenmini geri kanmıştır.komunist manifestonun en öenmli özelliği o dönemin avrupasının bir portresini sunması ve ütopik sosyalizm ile bilimsel sosyalizm arasındaki farklılığa değinmesidir. bence engels’in ütopik sosyalizm ve bilimsel sosyalizm adlı yapıtıyla birlikte okunması daha iyi olur.


Tarihsel, toplumsal ve ekonomik olayları ve olguları oldukça basit bir dille irdeler ve gelecek yeni dünya’nın haberini verir.”Mögen die herrschenden klassen vor einer kommunistischen revolution zittern. die proletarier haben nichts in ihr zu verlieren als ihre ketten. sie haben eine welt zu gewinnen. proletarier aller lander, vereinigt euch!: varsın egemen sınıflar bir komünist devrim karşısında titresinler. işçilerin zincirlerinden başka kaybedecekleri hiç bir şeyleri yoktur. kazanacakları bir dünya vardır. bütün ülkelerin işçileri, birleşin!” diyerek gelinen tarihsel aşamanın açmazlarını ve çözümlerini de sunan, eşitlik ve özgürlük ütopyasını bilimsel temellere oturtmaya başlayan düşüncenin temel metinlerinden biridir. Ayrıca çok basit ve duru bir Almanca ile -sanırım tüm halkın ve sömürülenlerin anlaması için- yazılmıştır. Marksizmle yeni tanışanlar için bir başlangıç kitabı olabilir.


Marx ve Engels’in 1848 Devrimleri öngününde, Belçika’da İşçiler Birliği’nin görevlendirmesi üzerine hazırladıkları manifesto. Kitap; bütün burjuva rakip partilerin birbirine komünist dediği bir dönemde, bilimsel sosyalizmin ve diğer bilimsel olmayan sosyalizm çeşitlerinin ortaya konulduğu bir çalışmadır. Burjuva soslayizmi, feodal sosyalizm, küçük-burjuva sosyalizmi ve çeşitli ütopik sosyalizmler teşhir edilmiş, burjuva eleştirilere açıklıkla yanıt verilmiştir. Ayrıca işçi sınıfının güncel durumu ve işçi sınıfının tarihsel rolu dolayısıyla bir sosyalist devrimin kaçınılmazlığı ile bunun yol ve yöntemleri, çalışma ve örgütlenme şelki ortaya konulmuştur. Güncel durumu açıklayan ve sorulara cevap veren okunması gerken bir kitap…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*