Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Küreselleşme Korkusu

Kategori: Ekonomi Yazar: Osman Ulagay Yayınevi: Timaş Yayınları

Küreselleşme Korkusu

  • Yayın Tarihi: 24.04.2001
  • ISBN: 9789753625784
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 134
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Teknolojideki başdöndürücü gelişmenin ve piyasalarda esen küreselleşme rüzgarlarının "insanlık durumu"nu derinden etkilediği bir dünyada yaşıyoruz. Pekçok şey birden değişiyor, yaşam yeniden şekilleniyor sanki. Yalnızca bilimde ve ekonomide değil, sanatta, edebiyatta ve yaratıcılığa açık tüm alanlarda yeni açılımlar yaşanıyor. ...Bu kitap, 1999'dan 2001'e, Seattle'den Davos'a, bu tepkilerin tırmandığı ve "küreselleşme korkusu"nun yaygınlaştığı dönemi anlatıyor.Küreselleşmeyle ilgili tartışmaları yakından izleyen Osman Ulagay, bu tartışmların bugün geldiği noktayı ve küreselleşme kavramına farklı yaklaşımları ortaya koymakla yetinmiyor, bu dönüşümün insanlığa ve özellikle de insanımıza neler getirebileceğini de tartışıyor. Küreselleşmeyle ilgili sorularınızın birçoğuna cevap arayan bu kitapta ekonomist olmayanların, hatta ekonomiyle ilgilenmeyenlerin de ilgisini çekecek ve ufkunu açacak bir yaklaşım bulacaksınız.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Küreselleşme Korkusu PDF 5.56 MB İndir
Küreselleşme Korkusu EPUB 6.22 MB İndir
Küreselleşme Korkusu MOBI 4.91 MB İndir
Küreselleşme Korkusu ODF 5.23 MB İndir
Küreselleşme Korkusu DJVU 6.54 MB İndir
Küreselleşme Korkusu RAR 4.25 MB İndir
Küreselleşme Korkusu ZIP 3.93 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Küreselleşme ve türkiye ilişkileri çok güzel analiz edilmiş. Yine de bir makaleler toplamı. Tavsiye ederim.


Kitabın ilk bölümü Davos’ta küreselleşme korkusu başlığını taşıyor. korku ve ikilem, tepkinin anatomisi, iş dünyası rahatsız ama, küresel düzenin çarpıklığı, çözümsüzlük kıskacı, gidiş nereye alt başlıklarını taşıyor. İkinci bölüm Seattle’dan Prag’a üst başlığı ve Dünya bankasının tavrı, Tepkinin nedenleri, yeni ütopyalar, Sorun nerede?, Ulus devletin rolü alt başlıklarını taşıyor. Küreselleşme ve insan hakları üçüncü bölümün başlığı ve bu bölümde de Büyük Sınav alt başlığı altında küresel dönüşümden bahsedilmiş. Küreselleşmenin çelişkilerinin vurgulandığı Çelişkili tablo; nano teknoloji ve robot teknolojisinin anlatıldığı Bilim ve İnsan, küreselleşmenin ulusal ekonomilere getirdiği karmaşayı anlatan Ekonomide Altüstlük, çok uluslu şirketlerin ve uluslararsı kuruluşların hakim olduğu dünyayı anlatan Siyasetin Sonu mu? sorusuna yanıt arayan aynı adlı başlık, İnsanın yalnızlaşması ve bunlara karşı geliştirilen tepkinin felsefesi anlatılmış. Diğer bölümde küreselleşmenin Türkiye ve türk insanına etkileri, küreselleşme karşısında tutmumuz , IMF ve vatandaşımızın yaşadığı küreselleşme yeni emperyalizm mi yeni fırsatlar mı ikilemi, ve felaket seneryoları üzerinde durulmuş.


Küreselleşme şu son yıllarda gündemde olan konulardan biri olarak bulunmaktadır.. Küreselleşmenin aslında hem avantajları var hem de dezavantajları var. Örneğin küreselleşmenin avantajlarından birkaç tane sayayım. Dünyanın dört bir yanından yüz milyonlarca kişiye iş imkanı açıldı. Eğitim olanakları arttı, insana yatırım yapıldı.. Bunlar küreselleşmenin avantajlarından sadece ikisi… Ya dezavantajlarına ne demelisiniz.. Doğal hayatın dokunulmazlığı kalmadı, çevre ve hava kirlenmesi tehlikeli boyutlara tırmandı. Sadece bu olumsuzluk bile insanı ürpertiyor. Çevre ve hava kirliliklerinin yüksek boyutlara ulaşması insan sağlığının kötü durumlara gitmesini sağlayacak. Hastalıklar ve ölümler çoğalacak. Tabi kaynaklar bizim için vazgeçilmez birer hazinedir. Onları çok iyi korumamız gerekirken, küreselleşmeye kurban olarak veriyoruz. Küreselleşmeye adım atmayı bekleyen Türkiye yi bence çok büyük sorunlar bekliyor. Her ne kadar avantajları varsa da bir o kadar da dezavantajları var…. Küreselleşme Korkusu adlı bu kitapta anlatılanlar yukarda yazdıklarımın genişletilmiş hali diyebiliriz. Aslında bu kitabı hepimiz okumalıyız. İçinde anlatılan bilgiler çok önemli. Küreselleşmenin ne derece boyutlara ulaştığını, Türkiye nin küreselleşmeye katılmak için hazır olup olmadığını ve bunun gibi daha bir çok konuya yazar açıklık getirmiş… Hepinize bu kitabı tavsiye ederim….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*