Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Nefi Divanı (3.hm)

Kategori: Edebiyat Yazar: Nefi Yayınevi: Akçağ Yayınları

Nefi Divanı (3.hm)

  • çevirmen: Ali Nihat Tarlan
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Tanıtım Bülteni
Her biri yeni bir akademisyen tarafından baskıya hazırlanmış olan bu divanlar, gerçekten “Zirvedeki Şiir Ustaları”nın eserleridir. Dizide, divanların hem yeni hem de eski harflerle yazılmış hallerinin bir arada bulunması, Edebiyat öğretmenleri, öğrenciler ve araştırmacılar açısından tam bir kaynak özelliği taşıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Nefi Divanı (3.hm) PDF 6.23 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) EPUB 6.96 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) MOBI 5.49 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) ODF 5.86 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) DJVU 7.32 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) RAR 4.76 MB İndir
Nefi Divanı (3.hm) ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (3 Yorum)


Nefi Bilindiği üzre sivri dilli bir şair olarak değerlendirilir ve sivri dilinin kendisinin sonunu getirdiği söylenir. Doğru yada yanlış ancak şu bir gerçek ki şiirdeki bakış açısını cellatın elinde bile değiştirmemiştir. Bu inat yada gurur değildir bana göre. Bu kendi hayat felsefesinden ve yazma tarzından taviz vermemesinden kaynaklanıyor. Bana göre divan edebiyatında en büyüklerden biridir.


nef’i nin sivri dilinin öldürülmesine neden olduğunu herkes bilir. öyle ki yaşadığı zamanda zaten diken üstünde uyurmuş. o gecelerden birinde devlet büyüklerinden birinin bir oğlu olmuş ve bir şiir yazmak istemiş. “kudumuyla sevindirdi atasını” demiş ancak bir türlü ikinci mısrayı getirememiş. birini göndererek nef’i den yardım istemiş. tabi adam ne için çağırıldığını bilmiyor. titreye titreye gitmiş, öldürülmekten korkuyor haliyle. evinde olduğu kişi birinci mısrayı söylemiş “kudumuyla sevindirdi atasını”. nef’i de o anki kızgınlıkla beyti tamamlamış: “koca eşşek buldu sonunda sıpasını”yorumsuz diyorum…bence türk edebiyatının üstadlarından. işte ilk rubailerinden biri:Ya Rab dilimi sehv ü hatadan sakla Endişenmi tezvir ü riyadan sakla basdım regi cadii rübaiye kadem Tanı harı nadaı dü padan sakla edebi yeterliliği sivri dilinin gölgesinde de kalmamış. harika bir insan…


Sivri dili, ahengi sağlamadaki ustalığı, mübalağalı söyleyişleriyle Nef’i klasik şiirimizin en renkli simalarından biridir. Onun divanı ise bir kasideler sergisi ve pür-ahenk gazeller yuvası adeta. Tabii ki ustaca söylenmiş rbailerini de untmamak gerek. Hani bir tanesinde de şöyle diyordu:Ey dil hele alemde bir âdem yoğ imişVar ise de ehl-i dile mahrem yoğ imişGam çekme hakikatte eğer arif isen Farz eyle ki el’an yine âlem yoğ imiş Nef’i divanı eski şiir aşıklarının başucu kitaplarından biri olsa gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*