Oğullar ve Babaları

Kategori: Kültür Yazar: Kolektif Yayınevi: Paradigma Yayınları

Oğullar ve Babaları

Tanıtım Bülteni
Beni unutma mı dedin? Hayır zavallı ruh, şu çılgın kafa durdukça çıkmayacaksın içinden, seni unutmak ha? Aklımın kara tahtasından silerim de bütün boş anıları, bütün kitaplarda yazılan, çizilenleri, gençliğimden, öğrenciliğimden kalanları.Yalnız senin buyruğun kalır.-William ShakespeareArtık babasız olduğuna göre bir babanın hatırasıyla uğraşmaya mecbursun. Çoğu zaman bu hatıra, yaşayan bir babadan daha güçlüdür; emredici, uzun ve sert konuşmalar yapan, evet ve hayır diyen bir iç sestir; bir tür ikili kod: Evet hayır evet hayır evet hayır; zihni veya fiziki her eyleminizi, en küçük eyleminizi bile yönlendirir. Hangi noktadan itibaren kendiniz olursunuz? Tam olarak, asla; her zaman onun bir parçasısınızdır. İç kulağımızdaki bu ayrıcalıklı konumu, babanıza çektiğiniz son “kıyak”tır ve hiçbir baba bu kıyağı geri tepmez.-Donald Barthelme‘Babam hala bir dev,’ diye içinden geçirdi Georg.-Franz KafkaBir babanın oğlu için yapabileceği en iyi şey ölmektir.-Richard FordBabam gibi insanlar asla ölmez.-Richard LlewellynHer oğul babasının hayaletiyle başetmek zorunda olan bir Hamlet’tir; çünkü karşı çıkmak için bile bir babaya vardır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Oğullar ve Babaları PDF 6.23 MB İndir
Oğullar ve Babaları EPUB 6.96 MB İndir
Oğullar ve Babaları MOBİ 5.49 MB İndir
Oğullar ve Babaları ODF 5.86 MB İndir
Oğullar ve Babaları DJVU 7.32 MB İndir
Oğullar ve Babaları RAR 4.76 MB İndir
Oğullar ve Babaları ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


BİR ERKEK İÇİN BABASI HER ZAMAN İÇİN HAYATTA ÖRNEK ALDIĞI TEK İDOLDUR


Duygu yüklü bir kitap, Tam otuz dört ayrı hikâye içinde, baba ve evlat ilişkilerinin kiminde bir dost, bir arkadaş gibi, kiminde otoriter fakat çaktırmadan sever korur gibi, kiminde bir iç kırgınlığı hissederken, diğerlerinden daha az sevgisi olmayan sevgisini ve acısını içinde yaşayan ibretlik hikâyeler.
En çokta Kemal Sayar’ın yazısını beğendim. Diyor ki!
“Babalar hep verendir.
Göz yaşarır kalp hüzünlenir.
Babalarımızın ölümü biraz da bizim ölümümüzdür.
Sevginin zaferleri ve acıları var. Sevgi fetheder kalpleri kazanır. Sevgi alınıp verilmez olduğunda, değiş tokuş edilemediğinde yürekleri acıtır. Onun zaferlerinden mahrum kalmak bile can atıcı.”
Her baba evladının kahramanıdır. Kahramanıdır kahramanı olmasına da nedense hep daha geri sıradadır en erken yeri üçüncülüktür. Ha bir de insan evlat olduğunu baba olunca, baba olduğunu da babası vefat edince anlıyormuş hissini verdi bu kitap bana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*