On Dokuz Numaralı Oda

Kategori: Edebiyat Yazar: Doris Lessing Yayınevi: Can Yayınları

On Dokuz Numaralı Oda

Tanıtım Bülteni
“Doris Lessing için kişisel yaşamlar, kişisel günahlar, kişisel mutluluklar tarihin birer parçasıdır; o yüzden de Lessing kısa öykülerinde bile yaşadığı dönemin tarihini yazar ve o dönemin vicdanını yansıtır.” Lorna Sage, Observer Eleştirmen Sage’in belirttiği gibi kişisel deneyimlerden evrensel genellemeye açılan Doris Lessing, feministlerin kendisinden beklediği anlamda feminist olmadığını ısrarla vurgulasa da, yine de bütün yapıtlarında şaşırtıcı bir analiz gücüyle kadınları ve onların sorunlarını ön plana çıkardı. İsveç Akademisi de, Lessing’e Nobel Edebiyat Ödülü’nü verirken karar gerekçesinde onun bu özelliğini şu sözlerle vurguladı: “Kuşkuculukla, hararetle ve hayal gücüyle kadın deneyimlerinin destanını yazan yazar.” Usta yazarın bu kitabında herkesin hem kendini bulacağı hem başka ülkelerin insanlarıyla ortak duyguları paylaşacağı öyküler yer alıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
On Dokuz Numaralı Oda PDF 6.23 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda EPUB 6.96 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda MOBİ 5.49 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda ODF 5.86 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda DJVU 7.32 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda RAR 4.76 MB İndir
On Dokuz Numaralı Oda ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz bir eser.


Yazarın diğer okuduğum kitaplarını daha çok sevdim. Hikayelere pek ısınamadım.


beklediğim gibi çıkmadı parça parça hikayeler anlatılmaktadır…


Daha gelmeden gelecekten yoruldum’ diyen kadınların öyküsü olduğunu söylüyor bu öykü için Doris Lessing. Dahası, bazı toplumlarda kadının böylesi bir mahremiyet duygusu için verdiği mücadelenin pek anlaşılmadığını da belirtiyor. Kadın gülmez, kadın fazla konuşmaz diye lafların havada uçuştuğu toplumuzda ise bu mahremiyetin nasıl algılanabileceğini gerçekten merak edenlerdenim.


Bir kadın gözüyle mi bakmalı bu kitaba yoksa feminen yanımız mı ağır basmalı bilmiyorum ancak,kitap fazlasıyla kadınlara dair..Yazarın ölümünden sonra Türkçeye çevrilen bu kitabı farklı bir bakış açısıyla okumalı derim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*