Saatsiz Zamanlar

Kategori: Edebiyat Yazar: Ahmet Çiçek Yayınevi: Pera Kitap

Saatsiz Zamanlar

Tanıtım Bülteni
Saatsiz Zamanlar, Erzurum’un bir köyünde görev yapan genç bir öğretmenin sır dolu hikâyesini anlatıyor. Hakikatin peşinde koşan, hakikati arayan bir hikâye bu... Romanı okurken zamanın hükmünü yitirdiği âna şahit olacaksınız. Ahmet Çiçek bu romanında modern çağ insanının hayata dair algısını bir kez daha sorguluyor ve bu sorgulamayı doyumsuz bir edebi şölene çeviriyor."Rüyasında Ziko’yu takip ediyordu, fakat bir süre sonra boynuna bağlı bir ip olduğunu fark etti. Sanki Ziko’yu değil de önünde uzayıp giden ipi takip ediyormuşçasına yürüyordu, ipin ucunun nereye vardığını bilmeden. Nihayet bir uçurumun kenarında durabildi. Uçurumun karşısında bir uçurum daha vardı, üstelik ipin diğer ucu karşı uçurumun kıyısındaki Ziko’nun elindeydi. Güçten takatten kesilen Erdem çaresizlik içinde dizlerinin üstüne çökerek haykırdı: 'Kurtar beni, sakın çekme', Ziko ise: 'Senin sıratını ben geçemem. Peşimden geleceksen sıratından geçmelisin.' şeklinde cevap verdi. Erdem, tam bu esnada ipin gerginleştiğini fark etti ve direndi. Baktı olacak gibi değil, ne olursa olsun düşüncesiyle bedenini uçurumdan aşağı bıraktı. Bedeni uçurumdan aşağı iniyordu ama gözleri uçurumdan düşen bedenini izliyordu hâlen, üstelik boynunda ip yoktu. Heyecanın doruklara çıktığı o anda duyduğu büyük bir gürültü ile uyandı. Bu, bedeninin yere çarpma sesi olmalıydı."
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Saatsiz Zamanlar PDF 6.23 MB İndir
Saatsiz Zamanlar EPUB 6.96 MB İndir
Saatsiz Zamanlar MOBİ 5.49 MB İndir
Saatsiz Zamanlar ODF 5.86 MB İndir
Saatsiz Zamanlar DJVU 7.32 MB İndir
Saatsiz Zamanlar RAR 4.76 MB İndir
Saatsiz Zamanlar ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


bir arkadaşımın önerisiyle aldım. ilk başlarda çok güzel ve gizemli. ayrıca öğretmenseniz içinizi ısıtacak. ama sonra sonra mevlanaya doğru kitap biraz sıkıyor. sanırım bu çok fazla mevlana kitaplarının yazılmasından dolayı bende oluşan bir durum. tavsiye ederim


Değişik bir tarzda yazılmış bir kitap. Deli Ziko’nun köy öğretmeni Erdeme öğretmeye çalıştığı şeyler çok ilginç. Benim için kitabın en ilginç kısmı mezar seansları oldu. Bir mezarda kapatılıyor ve orda kendini ölü gibi hissederek gerçekle hayal arasındaki bağlantının kaybolması.


Sıradanlık ile sıra dışılığı edebi zenginlikle okurlarına sunan bu roman temelde ruh ve beden arasındaki esrarengiz ilişkiyi anlatıyor. Fakat bu daire etrafında sosyal hayata, hatta bizzat hayata, yaşam tercihlerimize, içsel derinliğimize, maneviyat eksenimize, aşk çatallanmalarına, ilahi ve beşeri aşkın benzeşen ve ayrışan yönlerine, karakter işçiliğine ve daha birçok niteliğe dokunan, mesaj ve ilham veren özenle hazırlanmış bir romandır. Birbirinden çok farklı konuları oldukça akıcı ve akılcı bir kurguda bütünleştirmeyi başaran Saatsiz Zamanlar, en başından en sonuna kadar hiç eksilmeyen merak duygusu okuruna bakir bir konu ile hitap etmektedir.


“Bu roman bence alanında bir ilk ve henüz keşfedildiğini sanmıyorum. Hatta bu eser beyazperdeye aktarılsa Holywood tarzı bir Türk sineması olur…Saatsiz Zamanlar’ın giriş bölümü ilginç… Sanki bütün her şey baştan okura veriliyor gibi geliyor. Ama roman sayfaları ilerledikçe başta anlatılanların tamamen eksik olduğunu gösteriyor. Hatta ilk başta baş kahramanın Deli Ziko olduğu algısı epeyce zaman sizi ikna edebilir. Gerçekte romanın üç ana kahramanı var: Erdem, Deli Ziko ve Ceren…Giriş bölümünde dikkat çeken bir husus daha var: Bir köy romanı havası hakim. Ama ilerleyen bölümlerde bambaşka bir dünyanın kapıları açılıyor.Giriş bölümünde kafa karıştıran en çarpıcı detay Deli Ziko’nun hızlı bir şekilde yaşlanması. Bu muammanın cevabını neredeyse roman biterken almış olacaksınız. Görünüşte sade bir roman ama ilerledikçe muammalar, dilemmalar (kitaptan alıntı yaptım) karmaşık bir senaryonun içine çekiyor sizi…Saatsiz Zamanlar ismini epeyce düşündüm ama kitabı okuyunca bu romana verilebilecek en güzel isim olduğuna kanaat getirdim. Zaman ile ilgili daha evvel hiç aklınıza gelmeyecek detaylar, olaylar var… Yaşam-ölüm arasındaki ve sonrasındaki zamansal çizgiler sizi bambaşka dünyanın içine çekecek.Konusu nedir diye merak edenler olabilir… Kısaca; insanın ruh ve beden çizgisinde durduğu noktanın hayat algısını baştan sona yeniden şekillendirebileceğini metafizik boyutlarla anlatan bir roman. Bir yönüyle yazarın ifadesiyle; modern çağın tasavvufu da diyebiliriz. Erdem karakteri beden çizgisinde yaşayan sıradan bir kişi… Deli Ziko ile tanıştıktan sonra ruh çizgisinde bir noktaya doğru ilerliyor… Deli Ziko’nun talimatları Erdem’i deyim yerindeyse çilehanede pişiriyor. Piştikçe Erdem’de değişik haller meydana geliyor. Özellikle mezar seansları sırasında yaşananlar uykularınızı kaçırabilir… Ben bir kaç kere rüyamda kendimi Ziko Dağında gördüm.Bu arada bir Ceren vakası var. Ceren, Erdem’in nişanlısı… Fena halde de tutkun ona… Roman aslında aşkı anlatıyor. Erdem Ziko’nun peşinde ilahi aşkla beslene beslene Ceren’i ikinci sıraya koymuş. Fakat asıl çarpıcı olan Ceren’in Erdem’e olan aşkı… Öyle bir aşk ki bu meğer Ceren de bu aşkı sebebiyle beden çizgisinden çıkmış, ruh dünyasının kapılarını aralamış. Bir süre sonra Erdem ilahi aşk kapısından Ceren beşeri aşk kapısından girdikleri farklı dünyada buluşmayı başarıyorlar. Ama bu buluşma devreleri ve dengeleri altüst ediyor…Romanın bir yerinden sonra polisiye bir hal alıyor. Halbuki olayların bu yönde gelişeceğine dair emareler hiç yoktu denebilir. Ama konu ilerledikçe bağlantılar netleşiyor… Romanın sonunda bazı soru işaretleri halen devam edecek… Muhtemelen yazar, bunun devamını getirecek…Bu bilgileri verirken çok detaya girmedim… Okurlar çok daha fazlasını bulacak bu romanda… Ben romanları bendeki etki izine göre değerlendiririm… Öyle sanıyorum ki Saatsiz Zamanlar uzun zaman beni etkisinde tutacak… Şikayetçi de değilim doğrusu, bu etkiden hayli memnunum…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*