Sanat Tarihi Metodu

Kategori: Sanat Yazar: Selçuk Mülayim Yayınevi: Platform

Sanat Tarihi Metodu

Tanıtım Bülteni
Görülen her şeklin, ele alınan her konunun, bakış açısına göre değişik algılandığı bir gerçektir. Sanat tarihi yazarlığında duygu ve düşüncelerin farklı olması kadar, bunların tartışılmasının gerekli ve doğal olmasıdır. Elbette bu gerçek, bizi, araştırmacı sayısı kadar ayrı ayrı metotlar olabileceği sonucuna götürmez. Çünkü yapılacak çalışmaların niteliğini ciddi ve tutarlı bir çizgiye oturtmanın yolları sınırlıdır. "Aklın yolu birdir" derken, herhalde amaçlanan budur.Bu kitap boyunca üzerinde durduğumuz ana sorun; bilgilerinizi sıra ve düzene sokmak, kaos'u dizginlemek, parça-bütün ilişkilerini gözden kaçırmamak, gibi ortak paydaların sentezinden başka bir şey değildir.Belirlemeye çalıştığımız metot, hem bilimsel araştırma yapanlara yol gösterici, hem'de sanat tarihinin nasıl bir şey olduğunu merak edenlere yönelik bir giriş denemesi olduğundan iki işlevi birden yüklenmek zorunda kaldı.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Sanat Tarihi Metodu PDF 6.23 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu EPUB 6.96 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu MOBİ 5.49 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu ODF 5.86 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu DJVU 7.32 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu RAR 4.76 MB İndir
Sanat Tarihi Metodu ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Gayet güzel bir kitap. Sınava hazırlanırken sıkıntı o ayrı konu 😀


Sanat Tarihi Yazıcılığı İçin Olmazsa Olmaz Kaynaklardandır.


İlgili alanda yüksek lisansa başladığım gibi okumamız istenilen ilk kaynaklardan. Gerçekten çok faydalı. Keşke ülkemizde sanat ve sanat tarihi adına çok daha fazla kaynak olsa. Şükür ki Selçuk Mülayim, Gönül Öney, Doğan Kuban gibi isimlerin muazzam eserlerine ulaşabiliyoruz. Bu kitap giriş niteliğinde, her sanat tarihçinin kitaplığında bulunmalı.


Karmaşık bir konuda Cesurca yaklaşım.


Sanat ve sanat tarihi bize bağlıdır. Buna göre insanla geçerli olan her şey gibi, sanat eserleri de tarih kavramının dışında düşünülemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*