Şehir ve Cemiyet

Kategori: Kültür Yazar: Don Martindale Yayınevi: Iz Yayıncılık

Şehir ve Cemiyet

  • Derleyici: Ahmet Aydoğan
  • Yayın Tarihi: 25.10.2000
  • ISBN: 9789753554305
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 222
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13.5 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
"Şehir ve Şehir Terilerinin Değerlendirmesine Genel Bir Giriş" olarak nitelendirilebilecek bu kitap, Don Martindale'in sunuş mahiyetindeki makalesini (The Theory of City) müteakiben, Max Weber'in "Die Stadt" isimli monografisinin ilk iki bölümünü, Simmel'in "Die Grosstadte und das Geistesleben" isimli meşhur konferansını ve Ferdinand Tönnies'in, başyapıtından neredeyse yarım yüzyıl sonra, ölümünden beş yıl önce yayınlanmış olan, bir hülâsa ve son mülâhazalar niteliğindeki "Gemeinschaft und Gesellschaft" isimli makalesini ihtiva etmekte, bu muhteva Ahmet Aydoğan'ın karşılaştırmalı incelemesiyle sunulmaktadır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şehir ve Cemiyet PDF 9.21 MB İndir
Şehir ve Cemiyet EPUB 10.30 MB İndir
Şehir ve Cemiyet MOBİ 8.13 MB İndir
Şehir ve Cemiyet ODF 8.67 MB İndir
Şehir ve Cemiyet DJVU 10.84 MB İndir
Şehir ve Cemiyet RAR 7.05 MB İndir
Şehir ve Cemiyet ZIP 6.50 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (4 Yorum)


Ahmet Aydoğan yorumlarına inançlarını katarak olayı fazla kişiselleştirmiş bence ustaların görüşlerini sade biçimde anlatmış olsa daha başarılı olurdu sanırım…


Şehir ve şehir hayatına dair Simmel, Weber, Tönnies ve Martindale’in düşünce ve görüşlerini bir araya getiren, işlevsel bir kitap..


Cemiyet planını mümkün olduğunca göz önünde tutarak, ‘Şehir ve Şehir Teorilerinin Değerlendirilmesine Genel Bir Giriş’ olarak sunulan bu kitap, üç kuramcının makalelerinden yola çıkılarak oluşturulmuş. Beş bölümden oluşan kitapta, ilk bölümde Amerikan şehir teorisyenlerininki olmak üzere, belli başlı şehir nazariyeleri ele alınıp, ikinci bölümde Max Weber’in monografisinden yararlanarak şehrin doğasına, dokusuna ilişkin teoriler ortaya atılıyor. Üçüncü bölümde Simmel’in şehir olgusu, daha çok ferdi ve içtimai hayatta yol açtığı sonuçlarla değerlendiriliyor. Son bölümde ise, Tönnes’in toplumsal ilişki tiplerine ve bu ilişkilerin tarih açısından seyrini tahlil eden şehir meselesine farklı bir açıdan bakılıyor. Ahmet Aydoğan’ın karşılaştırmalı incelemesiyle sunulan kitap, şehir ve cemiyete ilişkin özgün yaklaşımları gözler önüne seriyor.


Kitap dört ayrı yazarın şehir ve cemiyet hakkındaki enfes tespitlerinden oluşuyor. Şehir kuramı, şehrin doğası, batı şehri, metropol ve zihinsel yaşam gibi güncel ve önemli konular orijinal tespitlerle işleniyor. Girişte T.S.Eliot’un The waste Land’ ından hayal şehirlerle ilgili orijinal paragraflar da koyulmuş . mutlaka okunmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*