Selçuklu Mutfağı

Kategori: Hobi Yazar: Ömür Akkor Yayınevi: Alfa Yayınları

Selçuklu Mutfağı

Tanıtım Bülteni
Selçuklular Anadolu'nun en zengin zamanında Anadolu'da yaşamışlardır. Bu zenginlik en çokta mutfakta kendini göstermiştir. Geldikleri yerlerden getirdikleri, komşu mutfaklardan harmanladıkları ve bereketli Anadolu toprağı mutfağının ana hatlarını belirlemiştir.Türk ve Osmanlı mutfak kültürünün temellerini oluşturan Selçuklu mutfağı için dönemin koşulları düşünüldüğünde ve yazdı kaynakların azlığı göze alındığında çok ufak bir noktadan hareket edildiği ve tarifler yazıldığı aşikardır. Kitabın içerdiği tariflerden bir kısmı dönem kitaplarında bulunsa da bir kısmının sadece adı ve yahut içeriği kalmıştır.Selçuklu mutfağına ait tarifler için hepsi bu kadardır demek çok yanlıştır. Amacım Türk mutfak kültürünün derinliğine başka bir pencere açmak ve o yüzyıllarda neler yendiği ve şu anda yediğimiz yemeklerin tarihi açısından bir ışık tutmaktı . Dilerim çalışmam benden sonraki araştırmalar için bir kılavuz olur.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Selçuklu Mutfağı PDF 6.23 MB İndir
Selçuklu Mutfağı EPUB 6.96 MB İndir
Selçuklu Mutfağı MOBİ 5.49 MB İndir
Selçuklu Mutfağı ODF 5.86 MB İndir
Selçuklu Mutfağı DJVU 7.32 MB İndir
Selçuklu Mutfağı RAR 4.76 MB İndir
Selçuklu Mutfağı ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


harika bir eser her mutfakta olması gereken hem tarihe meraklı hemde yemek severler için ideal bir eser olmuş


selçuklu mutfağının enfes yemekleri, insanın 13yy’da yaşayası geliyor.


son derece nezih bir eser.bir mutfak şefine yaraşır titizlikle hazırlanmış


Selçuklu dönemiyle ilgili veya yemek tarihiyle ilgilenenlerin okuyabileceği, biraz daha spesifik bir konuyu ele alan önemli bir çalışma.


selçuklu mutfağını ve selçuklu yemeklerini tarifleri ile birlikte anlatmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*