Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Siyaset Teorisine Giriş

Kategori: Siyaset Yazar: Atilla Yayla Yayınevi: Siyasal Kitabevi

Siyaset Teorisine Giriş

  • Yayın Tarihi: 07.12.1999
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 206
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Siyaset Teorisine Giriş, demokratik siyasetin temel unsurlarından olan siyasal partiler, baskı menfaat gruplarının ele almanın yanında demokratik siyasetin sınırları ile de meşgul olmaktadır. Siyaseti birey ve grup temelinde ele alan yaklaşımların güçlü ve zayıf yönlerinin irdelemekte ve modern demokrasinin ana öznesinin birey olduğunun açıklamaya çalışmaktadır. Ayrıca, liberlizm, sosyalizm sosyal demokrasi ve islam ile demokrasi arasındaki ilişkilere de geniş yer ayırmakta ve demokrasinin normatif temellerinin ayrıştırmaktadır. Bu çerçevede hukuk devleti kavramına ve piyasa ekonomisi ile demokrasi arasındaki, çoğu zaman ihmal edilen bağlantılara da özellikle değinmekte ve günümüz Türkiye'sinin bu konulardaki kafa karışıklığını gidermeye yararla olabilecek tahliller geliştirmektedir.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Siyaset Teorisine Giriş PDF 8.55 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş EPUB 9.56 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş MOBİ 7.54 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş ODF 8.05 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş DJVU 10.06 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş RAR 6.54 MB İndir
Siyaset Teorisine Giriş ZIP 6.04 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (3 Yorum)


siyaset hakkında herkesin okuyabileceği bir kitap. yalın bir dille ve anlaşılır bir şekilde yazılmış. siyasetle ilgilenenler için iyi bir başlangıç kitabı. yalnız yeni baskılarda kitabın kapağı değişmiş farklı renkte bir kitap geliyor.


güzel hazırlanmış bir kitap ama sadece siyaset liberallerden oluşmuyor. Okuldan da hocam olan Atilla hocam bu kitapta da tek taraflı çizgisini sürdürmüş


Siyasetle ilgilenen veya uğraşanların muhakkak siyaset bilimindeki/teorisindeki/felsefesindeki temel kavramları en azından temellendirmesi beklenir. Zİra belli analizlere gidilmek isteniyorsa (bilimsel, teorik veya felsefi) bu gereklidir. Bunun için epeyce de kitap okumak gerekecektir. Ancak bu epeyce kitaba başlamadan önca veya bana genel ve gerekli bilgiler yeter diyenler için bu kitap bulunmaz fırsat. Ben de siyaset bilimi üzerine çalışmam nedeniyle bu kitabı 3 kere okudum. tavsiye ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*