Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım

Kategori: Tarih Yazar: İbnülemin Mahmut Kemal İnal Yayınevi: Dergah Yayınları

Son Sadrazamlar 4 Cilt takım

  • Yayın Tarihi: 06.09.2000
  • Dil: TÜRKÇE
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 14 x 22 cm
Tanıtım Bülteni
Son Sadrazamlar, bir hal tercümesi kitabı olmakla beraber, bir çok yerde siyasi olaylar, devrin fikri ve kültürel yapısı, zaman zaman da edebi ürünler ağırlık kazanmaktadır. İlk baskısı Maarif Vekaleti'nce 14 fasikül olarak yapılan (1940-1953) eser Dergah Yayınları tarafından 4 cilt olarak yayımlanıyor.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım PDF 6.23 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım EPUB 6.96 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım MOBI 5.49 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım ODF 5.86 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım DJVU 7.32 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım RAR 4.76 MB İndir
Son Sadrazamlar 4 Cilt takım ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (2 Yorum)


son yüzyılda yazılmış Türk dilindeki en güzel eser bence.5 defa baştan sona okunmayı hakediyor.son dönem osmanlı bürokrasisi hakkında biyografik bilgiden ötesinde malumat veriyor.şiddetle tavsiye ederim


İbnülemin Mahmud Kemal Türk kültür hayatının en önemli şahsiyetlerinden biridir. Bu çok değerli kitap da 19. yüzyıl Osmanlı tarihine dair en önemli başvuru kaynaklarındandır. Okuması gayet kolay, sıkmayan, hoş bir üslubu vardır. Yazar kitapta sadrazamlar ve olaylar hakkında kendi kişisel kanaatlerini de ifade eder. Kitapta yeralan Fuad Paşa’ya dair anekdotları gülümseyerek hatırlıyorum. Tevfik Paşa’nın son yılları hakkında yazdığı şu güzel satırları da burada alıntılamak isterim:”Faide ümmid edilen mukbillerin -pervane gibi- etrafında dolaşmak ve istifade me’mul olmayan müdbirlerden uzak dolaşmak maatteessüf pek eski adetimiz olduğıçün kuşe-i inzivaye çekilen paşayı ancak üç beş kimse -pek seyrek olarak- ziyaret ederdi. Son zemanlarda onlar da ayaklarını kesmiş olacaklar ki bir vaz’ı hazin ile “sizden başka beni kimse arayub sormuyor, semtime oğramıyor. Siz vefakarsınız, vefatımdan sonra da beni unutmayacağınızı ümmid ediyorum” dedi. Pek müteessir oldum. “Lutfu iltifatınızı gördüğüm içün yaşadığım müddetçe efendimizi unutmayacağıma, şayed sonraya kalırsam namınızı daima rahmetle yad edeceğime emin olunuz” dedim. Şimdiye kadar va’dimde hulf etmedim ve etmeyeceğim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*