Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Türk İnkılabı

Kategori: Tarih Yazar: Celal Nuri İleri Yayınevi: Kaknüs Yayınları

Türk İnkılabı

  • Derleyici: Recep Durmaz
  • Yayın Tarihi: 29.06.2000
  • ISBN: 9789756963845
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 334
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 20.5 cm
Tanıtım Bülteni
Taliin seni hadiseleri yakından takip ve tedkik edecek bir makama sevk etmişti. Teşkilat-ı Esasiye Kanunu müzakere edilirken, mazbata muharrirliği ehil sorumluluğuna -iki manasıyla da- isabet etti. O muazzam hareketi gördün, anladın. Eğer görüp anladıklarını ahlâfa gösterip, anlatmakta ihmal etmiş olsaydın, işte o zaman azizim Celâl Nuri, tarihe karşı ilelebed borçlu ve mahçup kalırdın.Neşretmeden önce bana okumak lutfunda bulunduğun eserin o borcun, fakat pek âlicenabâne bir ödeme şeklidir. Seni tebrik edenlerin ilki bulunmakta müftehirim.Süleyman Nazif
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Türk İnkılabı PDF 13.86 MB İndir
Türk İnkılabı EPUB 15.49 MB İndir
Türk İnkılabı MOBI 12.23 MB İndir
Türk İnkılabı ODF 13.05 MB İndir
Türk İnkılabı DJVU 16.31 MB İndir
Türk İnkılabı RAR 10.60 MB İndir
Türk İnkılabı ZIP 9.79 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


cemil meriç’in üzerinde sıkça durmasına binaen okuduğum ve belli değerlerle büyümüş bir insan olarak; cumhuriyeti, inkılabı aslında hiç bilmediğimi fark ettiren bir kitap oldu.


İnkılapların farklı bir değerlendirmesi… Güzel bir kitap… kelime dağarcığı için de güzel bir kaynak… epeyce yeni kelime öğrenmiş olunuyor…


Başka bir kitabı okurken referans verildiği için almıştım. Ama okuyamadım. Eski dile hakim olmayanlar için çok sıkıcı gelebilir. Yanınızda bir sözlükle okursanız belki daha eğlenceli bir okuma yapabilirsiniz.


Türk İnkilabı’nın bir teorisi bulunmamakta olup daha çok pratik bir niteliğe sahiptir. Bununla birlikte inkılapların nasıl bir düşünce ile gerçekleştirildiğini ve ilham kaynaklarını, dönemin Anayasa Komisyonu Kâtip üyesi Celal Nuri İleri’nin eserinden anlamak mümkün. Dili ağır olmakla birlikte okumaya değer bir eser. Yazar, lisan konusu olmak üzere bazı konularda çekincelerini ileri sürmekten geri kalmamaktadır: “O kadar mübrem Arabi ve Farisi kelime lisanımızın uzviyetine dâhil olmuştur ki biz onları bugün kamusumuzda çıkaracak olursak dilsiz kalırız.” Konuların izahında zaman zaman mukayeselere yer verilmesi eserin değerini artırmaktadır. Eser özellikle Türk İnkilabı’nın ilham kaynaklarını ve neden yapılması gereği duyulduğunu öğrenmek isteyenlere tavsiye olunur.


Cemil Meriç çok önemsiyor bu kitabı. Ben de o tavsiyeyle okudum. Yakın tarih çalışanların kütüphanesinde bulunması gereken bir kitap.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*