Telif Bildirimi ve Kitap Kaldırma İstekleri İçin
Üniversalist Tarih

Kategori: Tarih Yazar: Karam Khella Yayınevi: Su Yayınevi

Üniversalist Tarih

  • Yayın Tarihi: 16.09.2005
  • ISBN: 9789756709450
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 192
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 21 cm
Tanıtım Bülteni
Tarihe dönüş, Tarihi keşfetme, Tarihi anlama, Üniversalist Tarih'in işlevlerinden sadece bir kaçıdır. Tarihin araştırılması ve yazımı, değiştirmek için temel güçtür. Yeniden keşif, Gerçek Tarih'tir. Yazılı tarih, resmi tarih yazarlarının uydurmalarıyla daha fazla genişletilmiştir. Bu yazarlar tarafsız değildir. Diğerleri ise fazla önemi bulunmayan olaylar ve kaynakların ötesine ulaşamıyor. İyi niyetliler bile; genel olarak manipüle edilmiş, yani hile karıştırılmış, uydurulmuş haber ve kaynaklar tarafından konulmuş engelleri aşamıyorlar. Resmi Tarih, kırsal alanların değil, çoğunlukla kent toplumunun çok küçük bir çatlağıyla yazılı tarihin temas kurduğu olaylar'dır. Genel olarak o yurttaşlarla değil, yöneticiler ve makam-rütbe sahibi azınlıkla ilgilenir. Tarihte çok şeyler oldu, ama onun çok azı yazılıdır.
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Üniversalist Tarih PDF 7.97 MB İndir
Üniversalist Tarih EPUB 8.91 MB İndir
Üniversalist Tarih MOBI 7.03 MB İndir
Üniversalist Tarih ODF 7.50 MB İndir
Üniversalist Tarih DJVU 9.38 MB İndir
Üniversalist Tarih RAR 6.09 MB İndir
Üniversalist Tarih ZIP 5.63 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Benzer Kitaplar




Kitap Yorumları - (5 Yorum)


her zaman doğru bilgiye ulaşmayı isterim. bildiğimiz bir konudur değiştirilmiş tarih ve yazar da bu konuyu güzel anlatmış. her dönemde yaşanan kitap yakma olayları yeni yazılan tarihi desteklemiş aslında kanıtlar kalmış ve tarihi güçlü olan kendi istediği gibi yazmış ve bu şekilde yazılmaya daha da kötüsü öğretilmeye devam ediliyor. Güzel bir konu açıklamalar da iyi ve güzel bir araştırma olmuş.


Tarihi okurken tarihi yazanların hep kazananlar olduğu ve özellikle batı avrupanın tarih yazımındaki hegamonyasının tarihi öğrenmemizi nasıl değiştirdiğini belirtmiş. Bunun üzerine bir kuram geliştirmiş. Vaşta mantık doğru ancak sonrasında verdiği örnekler bu seferde hep Mısır, Anadolu ve Suriye coğrafyası üzerinden halifelik, Osmanlı dönemi bakış açısından olmuş. Afrika, Asya, Amerika olmadan objektif değerlendirme yapılamaz. Çıkış noktasında mantık doğru ama devamına katılmıyorum. Tercüme iyi ve yazarın belli yerlerde düzeltilmesi yerinde olmuş.


Tarihe bakışı destekleyecek bir çalışma


Yazar tarihi her açıdan ele alarak, hep kazananların değil bazen de kaybedenlerin açısından değerlendirmiş.


Tarihe farklı bir açısı ile yaklaşan okudukça insanı düşündüren bir eser.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*