Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi

Kategori: Hobi Yazar: Deniz Gürsoy Yayınevi: Oğlak Yayınları

Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi

Tanıtım Bülteni
“Tat duyusu, bir tabak yemeğin içindeki malzemeleri aşıp anılarımıza, kültürümüze ve belki de genlerimize kazınır. Belleğimizdekinin benzeriyle karşılaştığımızda duyuları ve hatırımızdan çıkmış olan anıları bir anda tetikler.Masaya oturunca önce gözlerimizi doyurur, kadeh tokuşturarak ses çıkarır, kulaklarımızı devreye sokarız. Ağzımıza yaklaşırken burnumuzun not verdiği yiyecekler önce dudaklarımıza dokunur, sonra dilimize. Ağzımızın içinden kayarken de doku ve sıcaklık farklılıklarını hisseder, tadını alırız. Güzel bir yiyecekten farklı bir lezzet aldığımızda bu yalnızca belleğimize kaydolmakla kalmaz, gönlümüzde de yer eder. Aşçılık mesleğini zanaat olmaktan sanat olmaya dönüştüren fark işte budur.İstedim ki yeni yetişen şefler, konusunun ve mesleğinin geçmişini kendi dillerinde okusunlar ve daha iyi kavrasınlar. El becerilerini mutfak kültürü bilgileriyle zenginleştirerek yorum kabiliyetlerinigeliştirip kendilerini aşsınlar ve yaratıcılıkları coşsun. Çünkü dünyanın en eski yeme-içme kültürlerini barındırmış olan bu coğrafyada üstü tozlanmış bilgi çok da, bu bilgilerin tozunu atarak, yorumlayıp yeni bir ekol yaratan, yeni bir çığır açan az.”Tarihi sümerlere dayanan en eski içkiyi… İÖ 26. yy’da yaprakları tedavi için çiğnenen bitkiyi… Osmanlı döneminde tüm yasaklamalara rağmen yaygınlaşan içkiyi… Amerika keşfedilmeden önce para yerine kullanılan bitki tanelerini… Antik Yunan ve Roma imparatorluğu süresince yalnızca afrodizyak olarak tüketilen besin maddesini… Ortadoğu’da bütün dinlerce yasak görmüş hayvan etini… Sarayı olan içkiyi… Tarihin akışına yön verebilecek gıda maddesini… Biliyor musunuz?Deniz Gürsoy, dünyada gastronomiyi ve gıda tarihini kendi coğrafyamızdan bakarak aktarıyor.“... Ey yolcu, ye, iç, keyfine bak, çünkü başka hiçbir şey bu kadar önemli değildir.”
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Kitapyurdu Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
D&R Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Idefix Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
BKM Kitap Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Hepsiburada Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Gittigidiyor Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
N11 Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Amazon Türkiye Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi PDF 6.23 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi EPUB 6.96 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi MOBİ 5.49 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi ODF 5.86 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi DJVU 7.32 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi RAR 4.76 MB İndir
Deniz Gürsoy’un Gastronomi Tarihi ZIP 4.39 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


Yemek hakkında keyifli bilgiler içeren akıcı bir kitap.


Kitap çok hoş ayrıca Deniz Hoca’nın da kendi hikayesi ilham verici.


Gastronomi bölümünden hocamın tavsitesiyle aldım, çok akıcı ve ilgi çekici bilgier içeren şahane bir kitap.


Gastronomi öğrencileri için güzel bir kaynak


Genel bilgiler içeriyor. Keyifli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*