Mutfak, yiyecek ve içecek hizmeti sunan isletmelerde en fazla emek harcanan bölümdür. Bununla birlikte, kalifiye işgören çalıştırılması mutlaka gerekli olan bölümlerin basında gelmektedir. Yiyecek üretiminde görev alan işgören belirli vasıflara sahip değil ise, isletmenin en doğal hedefi olan kârlılık ve verimlilikten söz edilmesi mümkün değildir. Mutfakta istihdam edilen işgörenlerin mesleki bilgileri ve eğitim durumları, gelişmelere ve değişimlere uyum sağlayabilmeleri oranında başarıyı ve kârı getirecektir.Bu kitap, kişisel ve sektörel deneyimlerimin yanında, yerli ve yabancı literatür taranarak oluşturulmuştur. Amacımız, yiyecek-içecek hizmetleri konusuna ilgisi olan, turizm eğitiminde ve mutfak departmanında faaliyet gösteren meslektaşlara, işgörenlere ve öğrencilere faydalı olabilmektir.Bu kitap oluşturulurken İKMEP ile uyumlu olmasına öncelikle özen gösterilmiştir.
Kitap Yorumları - (3 Yorum)
anlatımı yeterli değil,daha kapsamlı olsa iyi olurdu
pişirme yöntemlerini anlatmış ama yeterli değil daha ayrıntılı anlatılabilirdi.
hocamızın tavsiyesiyle ders için aldığım bir kitaptı sınavdan yüksek almama yardım etti… 🙂