Reçel Deyip Geçme

Kategori: Hobi Yazar: Sema Temizkan Yayınevi: Telos Yayınları

Reçel Deyip Geçme

  • Yayın Tarihi: 22.08.2007
  • ISBN: 9789755452319
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 151
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
  • Boyut: 13 x 19 cm
Tanıtım Bülteni
Çocukluğumuzda sokaklarda doyasıya oyun oynayıp kurtlar gibi acıkarak eve geldiğimizde -eğer yemek saati değilse-, şöyle kocaman bir dilim ekmeğin üzerine sürülmüş tereyağı ve güzelim vişne reçelinin tadını kim unutabilir ki? Ya da fırından yeni çıkmış, taze ekmeğe sürülen tereyağı ve çilek reçelinin tadına doyum olabilir mi?Annesinin, "Bak evladım, sonra yemek yiyemeyeceksin" uyarısı olmasa, insan o koca ekmeği bir anda bitirebileceğini sanır...Ya ham incir reçelinin o canım yeşiline, kızılcık marmelatının ağızda mayhoş bir lezzet bırakan burukluğuna, gül reçelinin yedi mahalleyi saran mis kokusuna, portakal reçelinin insanı mest eden aromasına ne demeli? Bir tat, bir koku, bir renk hafızalarda yer edinmişse eğer, hele bunlara bir de bu kitapta olduğu gibi, güzel çocukluk ya da yetişkinlik anıları eşlik ediyorsa, unutmak olası olabilir mi? Sema Temizkan bu kitabında bize, "Aaa, onun da reçeli mi olurmuş canım," dedirtecek tarifler veriyor.Yeni reçeller, yeni lezzetler ve hafızalarda yer edinecek yeni anılar yaratmak umuduyla, afiyet şeker olsun...
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Reçel Deyip Geçme PDF 6.27 MB İndir
Reçel Deyip Geçme EPUB 7.00 MB İndir
Reçel Deyip Geçme MOBİ 5.53 MB İndir
Reçel Deyip Geçme ODF 5.90 MB İndir
Reçel Deyip Geçme DJVU 7.37 MB İndir
Reçel Deyip Geçme RAR 4.79 MB İndir
Reçel Deyip Geçme ZIP 4.42 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (5 Yorum)


bilmediğiniz reçel tatlarıyla buluşacağınız nasıl olduğunu merak edip denemek isteyebileceğiniz tarihlerle dolu bir kitap…


Çok fazla reçel çeşidi var kitapta. Yeni başlayanlar için güzel bir rehber olacağını düşünüyorum.


Reçellere genellikle su katarak pişiriyor oysa bizim büyüklerden öğrendiğimiz şeker katıp suyunu salmasını beklemektir. Bunun gibi ince noktaları es geçen ama reçel çeşitleri ve yapılışları hakkında fikir verebilecek bir kaynak kitap. Anladığım kadarıyla tarfiler yazar tarafından denenerek değil, etraftan toplanarak kitap oluşturulmuş.


ben bilmediğim kitapları alırken yorumlara değer veriyorum.o yüzden yazmak istedim.bu kitap reçelleri anlatırken mesela kayısı,su katmanızı öneriyor.bu bence bir eksi.püf noktaları vardır,değişik şeyler öğrenirim diye aldım ama umduğumu bulamadım.


bencede reçel deyip geçmeyin.Hele bu kitabı okuyuncu yemeyenin yiyesi gelir doğrusu.Şifa deposu mübarek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*