Şehir Romantiğinin Günlüğü

Kategori: Turizm-Gezi Yazar: Buket Uzuner Yayınevi: Everest Yayınları

Şehir Romantiğinin Günlüğü

  • Yayın Tarihi: 06.07.2018
  • ISBN: 9789752890343
  • Dil: TÜRKÇE
  • Sayfa Sayısı: 200
  • Cilt Tipi: Karton Kapak
  • Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
  • Boyut: 13.5 x 19.5 cm
Tanıtım Bülteni
Bir şehre âşık olmak, bir insanı sevmekten farklı değildir. Eğer âşıksanız, sevdiğinizin eksiklerini, hatalarını göremez, gördüklerinizi affedersiniz. Aşkınız sürdüğü sürece sorun yoktur. Ancak aşkın bittiği yerde, artık o sevilene bağımlı hale düşmüşseniz vay halinize! Kimi kez zevkten, çoğu kez sıkıntıdan kahrolarak, yanarak tutuşur, ama ne kadar terk ederseniz, o kadar çok dönersiniz ona! İşte bir kente âşık olmak da tıpkı böyle bir karasevda hikayesidir!Buket Uzuner, Şehir Romantiği'nin Günlüğü adlı kitabında, Türkiye ve dünyadan yalnızca gezi anılarını anlatmakla, bize insan portreleri çizmekle kalmıyor, aynı zamanda gezi edebiyatımıza gezginin düşünceleri, coğrafya felsefesi ve gezginin düşleri hakkında yeni kapılar açıyor. Sizi âşık olduğunuz coğrafyaları keşfe çağırıyor.
Satıcı Kitap Adı Bağlantı
Trendyol Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Kitapyurdu Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
D&R Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Idefix Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
BKM Kitap Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Hepsiburada Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Gittigidiyor Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
N11 Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Amazon Türkiye Şehir Romantiğinin Günlüğü Satın Al
Kitap Adı Format Boyut Bağlantı
Şehir Romantiğinin Günlüğü PDF 8.30 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü EPUB 9.28 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü MOBİ 7.32 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü ODF 7.81 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü DJVU 9.77 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü RAR 6.35 MB İndir
Şehir Romantiğinin Günlüğü ZIP 5.86 MB İndir

Sponsorlu Kitaplar

Satıcı Kitap Adı Bağlantı
BKM Kitap Sessizlik Artık Sensizlik Satın Al
Kitapyurdu Yüreğin Yorgunluk Görmesin Satın Al

Kitap Yorumları - (2 Yorum)


Buket Uzuner’in ikinci gezi kitabı. İlk kitabı olan “Bir Siyah Saçlı Kadının Gezi Notlarına” nazaran günlük gezi anıları daha az anlatılmış. Daha ziyade “yolculuk düşünceleri”, “gezginlerin yollarda aradıkları”, “gezmenin felsefesi” gibi daha düşünsel konuları işlemiş. Tabi bunun yanında Almanya turnesi, San Fransisco, Fas, Yafa/İsrail gibi bazı seyahat anılarını da ayrıntılarıyla anlatmış. Önceki kitabındaki gibi anlatımı akıcı ve bazen gerçekten kendinizi yazarla birlikte “o an”, “orada”, “o ülkede” hissediyorsunuz.Kitap dört ana bölüme ayrılmış. Yolculuk düşünceleri, Seyahat Günlüğü, Gezgin’in düşleri ve Coğrafya Filozofyası. Yolculuk düşünceleri bölümünde yazar; küçük yaşlardan bu yana gezmek, başka diyarlara gitmek arzusundan bahsetmekte. (s. 3-8) Ayrıca, gezmenin kendi çapında otoriteye, toplumsal kurallara körü körüne uymaya bir başkaldırı olduğunu söylüyor. (s.5) Gezmek bir cesaret göstergesidir, konformizimden kurtulmaktır. Tüketici bireyden, yeniden üreten bireye dönüşmektir. (s.7). Gezen kişi, öteki beni bulmak için düşer yollara (s. 19). Pasaportunuz, kimliğinizin aynasıdır, kişisel tarihiniz o birkaç sayfanın arasındadır. (s. 28)Seyahat günlüğü bölümünde yazar, çeşitli zamanlarda yaptığı Almanya, İsrail, Fas, Mardin, Bulgaristan, Ankara, Kıbrıs gezilerinden anılarını aktarmakta. ( s. 31-141 arası)Üçüncü bölüm, “Solamia: Güneşin kızı”. Norveçli bir çingene kızının kısacık hikayesi anlatılıyor. Dördüncü bölüm, “Coğrafya Filozofyası”. Yazar, batılılar’ın “Egzotizm” dediği kavram üzerinde düşünmüş. Sonuç olarak, Buket Uzuner, Türkiye’de gezi yazıcılığının önderlerinden birisi olduğunu gösteriyor. 1980’lerin başlarında, daha Türkiye kapalı bir kutuyken, bir Türk kızının kendi başına nerelere gidebileceğini, nelere cesaret edebileceğini, “taa!!” oralarda neler hissedebileceğini, ne zorluklarla karşılaşabileceğini anlatıyor. Yalnızca gördüğü-gezdiği mekanları değil; insanların duygularını, düşlerini, varoluşlarını olduğu gibi yansıtmaya çalışıyor.Bence bu kitabı alın okuyun. Hayatınızı tümüyle değiştirmez tabi. Ama bir kaç farklı insan daha tanırsınız, tüm insanilikleri ve sıradanlıklarıyla.


“Kumral Ada, Mavi Tuna” dan sonra işin açıkçası pek gitmiyor. Hıncal Uluçvari; yediği, içtiği ve gezdiği yerleri kaleme almış, al sana “Şehir Romantiğinin Günlüğü.” İlla günlük okuyacağım ve de bu Uzuner’in eseri olsun diyorsanız… Belki… Ama onun yerine çıkın şöyle temiz havada 2 saat yürüyün, gezin. Sonuçta kendinizi daha iyi hissedersiniz. Tavsiye etmem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*